Evet taksit yapıyorlar. 2013 xmax sahibiydim. Ağır bakımlar dahi kendim yapıyordum. Öncelikle "+" şeklinde bir bijon anahtarı ve bir Varyatör tutucu almanızı öneririm. İlk başta masraf yapıyor gibi görünseniz de uzun vadede bakım masraflarından edeceğiniz kâr la kapatırsınız. https://urun.n11.com/yedek-parca/gy6-scooter-debriyaj-aparati-P274365494 eğer tutucu pahalı geldiyse herhangi bir Demirciler 0.5-2 cm profilde aynı parçanın benzerini yaptırabilirsiniz.
Evet beyler linkteki aparattan aldım xmax 250 uyumlu değil ön varyatör deliklerine ağız kısmı tam açılmadığı için uymuyor. Bende yanda sıkıştırma vidasının olduğu yeri spiral ile kesip denedim ve başardım. Bagaları sırf tecrübe edinmek amacıyla yenileri ile değiştirdim.Aslında bana vitesliden sonra bu işlemler çok basit geldi.Filtreleri,yağını(motor ve şanzıman) hidrolik fren yağlarını ve bagaları kendim değiştirdim bir güzelde tozdan ve eski gres yağdan arındırdım.İnsan kendi yapınca içi rahat ediyor.(Böyle bir şizofrenim) Motor henüz 17000 de olduğu için kayış ve fren balatalarını 20000'de yağ değişimi ile birlikte değiştireceğim.
Varyatör göbeklerindeki vidaları sökme işi bana aparatla biraz riskli göründüğü için battı balık yan gider diyerek EİNHELL CC-IW 450 ELEKTRİKLİ DARBELİ SOMUN SIKMA aldım. 20000'de bu cihaz hakkında yorumlarımı yazarım.
Aklıma takılan ufak bir soru var bilgisi olan arkadaş var ise cevaplarsa sevinirim.Arka varyatör(umarım adını doğru söyledim) tasını çıkardıktan sonra debriyaj balatalarının bulunduğu bölümde kocaman ince bir somun var.Temizleme işlemi yaparkan onuda sökmek istedim ancak uygun alet olmadığı için 20000'de hallederim dedim. Şimdi sorum o somun ölçüsünü bilen var mı? Bir kaç video izledim başka motorlarda 38mm diye geçiyor. Xmax 250 somun ölçüsünü bulamadım. Dediğim somun https://www.motorcyclespareparts.eu/en/yamaha-parts/2015-yp250r-scooters/clutch linkteki 28 numaralı parça. Bu olayıda çözdüm mü açıyorum xmax tamir dükkanını :bestmt: