benim için kaliteli motosiklet
10 yaşından büyük olsada mutlulukla kullanılıp
orası burası nedensiz dağılmayıp
yaşına rağmen performans sağlayıp parçası hala bulunuyorsa
ve bunu sağlayan marka hala yeni motosikletler yapıyorsa
ben tercihimi bu markalardan yana kullanmak isterim.
her sene motosiklet değiştiren bir insan değilim.
3. motosikletimi aldım ve bu son aldığım motosikletim tüm gereksinimlerimi karşılıyor
bundan sonra ikimizde birbirimizin gereksinimlerini karşılıcas
ben onun bakımlarını üstlencem o da benim ihtiyaçlarımı üstlencek
maddi açıdan sıkıntı yaşamadıkça da satmaya niyetim yok.
çinli motosikletlerde bu yapmak istediklerimi yapamam diye düşünüyorum.
ama cfmoto dan ümitliyim. çin olsada kaliteli bir alt yapısı var
Çok güzel bir yorum ancak en başa dönüp eldeki bütçenin 10000 TL olduğunu varsayarak bir daha yorumlayın derim. İmzasındaki motorların şu andaki fiyat ortalaması 80 bin TL olan ve hiç Çin motoru sahibi olmamış bir kişinin durumu bu konunun çok dışında kalıyor.
Bu konuda bir genelleme yapayım. Motosiklet seçmesini bilmeyen, teknik yaklaşımı zayıf, biraz da cesaretsiz olan herkes Çin motorlarına ön yargıyla yaklaşmaktadır. Çünkü bu çok kolaydır ve bizim milletin yapısına uygundur. Biz genelleme yapmayı çok severiz ve bu şekilde her sorundan kendimizi izole ederiz. İşin kötüsü, bu arkadaşlar kendilerinin, imkansızlıklardan dolayı böyle yapamayanlardan daha bilgili ve akıllı olduklarını düşünmeleridir. Halbuki sen sorunsuz hazır mal peşindeyken, etliye sütlüye bulaşmazken, zorunlu olarak öteki malı tercih eden adam sürekli tecrübe kazanmaktadır. O malı tercih etmesinin sebebi de bütçesinin el vermemesidir. O adam başının ağrıyabileceğinin bilinciyle o motoru alır ve bir gün bir daha almamaya karar verdiğinde de gerçekten bir bildiği vardır. Bu ön yargılı olanların bir çoğu geçmişinde bu konuda kazık yemiştir. Aslında haksız değillerdir ama o şikayet ettikleri motorun kötü olduğunu anlayamamaları biraz da kendi hatalarıdır.
Peki Çin motorları gerçekten kötü müdür ? Arora, Kanuni, Yuki, Kral vs gibi markaların getirdikleri modeller gerçekten büyük oranda kötü motorlardır. Onların da içlerinde tek tük düzgün modeller çıkar ama azınlıktadır. Servis sorunları da cabası olur. Mondial, RKS gibi biraz daha ne yaptığını bilenler ise arada düzgün modeller getirebilmektedirler. Aslında onların çalışanlarının da model seçimi konusunda halktan bir farkı olmadığından saçma sapan motorları da getirebilmektedirler. Sonuçta müşteriyi deneme tahtası olarak kullanırlar. CFMoto, Benelli gibi markalar ise başka bir kulvarda yer almaktadır. İşte en başta anlattığım profildeki arkadaşlara göre CFMoto ile Yuki "Çin menşeili" olmaktan aynı kefededirler. Eğer bunun ayrımını yapabiliyorsanız, yani ne yaptığınızı bilerek riske giriyorsanız büyük olasılıkla hiçbir sorun yaşamayacaksınızdır. Bu arada şunu unutmamalı ki bu adamlar bizim firmalar ne kadar ucuz mal isterlerse istesinler kendilerini sürekli geliştiriyorlar. Bir kaç sene sonra siz isteseniz de belirli bir kalitenin altına düşmeyeceklerdir.
Son olarak da, tabi ki bütçeniz elveriyorsa gidin en iyisini alın. Bütün bu işlerin çıkış noktası bütçe çünkü...