periyodik bakımım şaştı

motosikletimi aldıktan sonra 14 bin km'de 16 bin bakımını yaptırdım. servis de fişe böyle yazdı. üzerinden 4 bin km geçti ve şu an 18'e yaklaştı araç. bu hafta içi bakıma götüreceğim ve 20 bin yazacak. 20 bine kadar beklesem motosiklete zarar veririm. ama bu dengesizlik de rahatsız ediyor beni. allah başka dert vermesin tabii ama bunu nasıl dengelerim ben :mrgreen:

Adama anlat durumu madem böyle böyle diye. Satarken sıkıntı olur diye bahane çıkar.

Servisin yaptığı yanlış hangi kilometre de girdi ise onu yazması lazımdı. Bence düzeltsinler. Km geçmiş olsa atıyorum 20 bin bakımına 22 binde girsen o gevşek servis elemanları kesinlikle 20 bin yazmaz idiler.22 bin yazarlar

Motosikleti
D400
motosikletimi aldıktan sonra 14 bin km'de 16 bin bakımını yaptırdım. servis de fişe böyle yazdı. üzerinden 4 bin km geçti ve şu an 18'e yaklaştı araç. bu hafta içi bakıma götüreceğim ve 20 bin yazacak. 20 bine kadar beklesem motosiklete zarar veririm. ama bu dengesizlik de rahatsız ediyor beni. allah başka dert vermesin tabii ama bunu nasıl dengelerim ben :mrgreen:

abi periyodik bakıma neden 2 bin km önce götürüyorsun allah askına :cherry:

14 de girdiyse 14 yazmalı, servise söyle düzeltsin bence

yaa aslında kağıtları karıştırırken şöyle bir şey fark ettim: 12 bin km'de bakıma gitmesi gerekiyormuş motosikletin. ama ben 14 binde götürmüşüm :mrgreen: :mrgreen:

neyse garantiden filan çıkmadı allahtan. suyu çok bulandırmamam gerekecek sanırım :mrgreen:

Motosikleti
Yok
yaa aslında kağıtları karıştırırken şöyle bir şey fark ettim: 12 bin km'de bakıma gitmesi gerekiyormuş motosikletin. ama ben 14 binde götürmüşüm :mrgreen: :mrgreen:

neyse garantiden filan çıkmadı allahtan. suyu çok bulandırmamam gerekecek sanırım :mrgreen:

Forza 250 icin rodaj bakimi 1000km, rodaj sonrasi birinci bakim haric bakim araliklari 4000km. Yani 1000-4000-8000-12000 ... seklinde gider. Kullanma kilavuzunda yazar, ayrica 0 satin aldiysaniz teslim eden bayii/servis elemaninin da soylemesi gerekiyordu bunlari.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar