Unutmayın ki her bilen öğretemez.
Kursa kayıttan önce eğitmeninizle konuşmak istemeniz iyi bir seçimdir. Ayrıca eğitimde kullanılacak motosikletleri, o motosikleti kullanım sürenizi, ayrıca ücrete tabi olup olmadığını, hasar durumunda telafi istenip istenmeyeceğini, eğitim alanını da sorup öğrenmek doğru bir karardır.
Ama tabi ki bizim insanımız kayıtta sadece "-Peki bize kaça olur?" diye sorduğu ve genellikle en ucuz nerede fiyat verildiyse oraya gittiği için kurslar da ehliyeti ve basit bir sertifikası olan(ve hatta olmayan) birini işe alıp "-ahanda bu size motor(!) sürmeyi gösterecek" diyerek mümkün olan en ucuza size ehliyeti mal etmeye çalışıyor. Kaldı ki bu tip indirimlerin uzun süredir kurs kapatmaya giden cezaları olduğu da aşikar. Buna rağmen bu indirimler yapıyor ise sorun en az kurslar kadar aday adaylarındadır diyebiliriz.
Ne zaman ki bilinçleniriz, o zaman bunlar da diğer birçok şey gibi düzelebilir.
Yoksa hem gerçek taban fiyatın yarısına kayıt açtırıp, ardından da eğitim alamadığı için şikayet etmeye devam ederiz.
Ücreti tam verip, başka kursta sınava girecek, eğitimi oradan alacaksınız diyen bir kursla mı karşılaştınız? Derhal alanı terk edin! Adam sizin istediğiniz ehliyeti veremiyor, başka kursa sizin kaydınızı verip komisyon alıp sizi o kursa kayıt ettiriyor demektir. Yani parayı tam verseniz de eğitimi alacağınız kurs daha düşük ücrete sizi alıyor, bu nedenle de eğitim vermiyor/vermek istemiyor dahi olabilir.
Kayıt olmadan önce bunları araştırmak gerek, ama internet o kadar bilgi çöplüğüne döndü ki, hemen her şey "parayı veren reklamı çakar" durumunda. Haliyle bir konu aratsan konuyu unutup reklamlardan birinde kendini buluyor ve araştırdığından uzaklaşıyorsun, tıpkı şu an benim konuyu dağıtmam gibi ne olduğunu anlamadan içinde kayboluyorsun :cherry:
Kayıttan önce kursu, eğitmeni, eğitim verilecek araçları, eğitim alanını mutlaka öğrenin. Zararını görmezsiniz, sonradan söz hakkınız olur :wiinkk:
Eğer kursunuzdan şikayetçiyseniz, kursun bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Özel Öğretim kısmına gidin, şikayetinizi söyleyin ve yardım isteyin. Basit bir dilekçe doldurup kayda alacaklar ve ardından eğlence başlayacak :cat: Bunu yapmazsanız o kurs sizin paranızı yiyecek, siz mağdur kalacak, paranızla rezil olacak, belki sınavda kalarak tekrar mağdur olacak, tekrar sınav harcı (an itibari ile kalan adaydan 390TL sınav harcı alınmaktadır, bunu kimse size söylemez) alınacak ve bu durum siz sınavdan geçene veya en fazla 3 kez daha kalana kadar devam edecektir. Son hakkınızda da başarısız olursanız kurs ücreti+tüm sınav harçları için borçlu olacak ve yine de ehliyet sahibi olamayacaksınız demektir.
......o yüzden unutmayalım ki ucuz etin yahnisi yavan olur.