sağ taraf yağ haznesinin oradakini soruyorsanız;yağ ısı göstergesi.onu ABD.den getirtmiştim.ben ADANA'da,5 yıl bir YAMAHA bayisinin müdürlüğünü yapmıştım.bu süre zarfında,yavaş yavaş,orjinal çanta demiri,radyatör koruma vs.parçalarla,diğer aksesuarlarını doldurdum(egzoz hariç/sevmem)uzun yol konforu sağladım.çünkü eşimle çadırlı/çadırsız uzun yol yapmayı seviyoruz.bir keresinde sınırımı görmek için tek çantalı,eşimle 218'i gördüm,bir daha da asla basmadım.ben uzun yolda bile 115-120'yi geçmem.keyif alarak sürmeyi tercih ediyorum.etrafımı seyrederek,yolun tadına vararak giderim.bu şekilde de 4.2 lt.yakarım.motorumun çizelgesi vardır;her 500 km.de zincirimi WÜRTH DRYLUBE ile yağlar,her 1000 km.de de zincirimi gazyağı ile temizler,yağlarım ve bunu tarih,km.olarak not alırım.her gezi sonrası,minimum 3 saat motorumu özel bez ve fırçalarla temizler,garajına koyarım.(elimin giremediği yerler için)yani motorum konusunda biraz arızayım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:05 ----------
bu arada motorunuzu sevin,koruyun ve değerini bilin çünkü xj6,yamahanın gelmiş geçmiş en sorunsuz motorlarından biridir.evet teknolojisi biraz geridedir yani mesela yol bilgisayarı vs.yoktur ama bunun
bence önemi de yoktur,kullanım maliyeti,sorunsuz,yakışıklı ve sağlıklı oluşu ile sahibine sadık bir makinedir.
yıllar önce HONDA'nın eski AFRİCA TWİN'i
sorun çıkarmıyor,servislere para kazandırmıyor diye,üretimden kaldırması mantığı ile aynı mantıkla,YAMAHA'da üretimini azalttığı ve dünyada çok az ülkede satışını yaptığı bir motordur.ve daha sonra YAMAHA, R1 de kullandığı CROSSPLANE çalışma prensibini keşfedince,bu satış statejisine yönelip,sonraki üretim ve modelleri olan;MT serilerinde,R25 lerde bu teknolojiyi kullanmaya başlayınca,xj6 serisinin teknolojisi eski kaldı.konu bundan ibaret yani.