Bu evrilme çok öncesine dayanıyor. ABD kötü yönetimleri çıkarına uyuştuğu için desteklemiş, icabında darbe vs. yoluyla yönetimin değişmesini sağlamış, vs. Gel gelelim zamanla bu tür yaklaşımların çok işe yaramadığı, bilakis uzun vadede faydadan çok zarar verdiği (bölgede Amerikan karşıtlığının artması, radikalleşme, terör eylemleri, halktan tepki vs.) anlaşılmış, ve uzun süredir kaçınılıyor. İran tipik bir örnek.Trump devrinde daha sert ama el altından daha az iş yapan bir amerika profili ortaya çıktı gibi;
cia ekolünden pentagon ekolüne geçiş yapıldı diyebilir miyiz?
bir nevi derin operasyon anlayışından, bak kavga istemiyorum ama tokadım serttir tavrına evrildi ortam
dünya çapında bu anlayışın güçlendiğini de söyleyebiliriz
yaygın iki çeşit kontrol anlayışı var: manipülatif anlayış ve otokratik yöntemler
zencilere açılan alanın peşine, beklenen amerikanın yıkımından ziyade daha otokratik bir yönetim gelecek görünüyor
tüm kargaşa ortamından sonra halkın da isteği ve geniş desteğiyle geçilecek oraya
bu senaryo Türkiye' de de denendi; gezi eylemleri
katmanlı bir operasyona maruz kaldığımızı ve diktatöryanın yolda olduğunu o günden görüyorduk
tabi gezinin çekirdek kadrosu, tertemiz kalır amerikadan gelen görüntülerle kıyaslandığında
orada da düzgün tavır gösteren göstericiler var tabi
siyahilerin ciddi bir kısmının derdinin eşitlik falan olmadığı da göze sokuluyor
gezide el altından halkın içine sokulan bazı radikal gruplar gibi
peşinden ne gelecek sandınız?
oyun böyük yiğen dedim, sarı reyizi yedirmeyiz dedim; güldünüz
Güçler ayrılığı ve denge herşeyin özünde...Enteresan bir ülke , gerçekten de küçük küçük devletlerin birleşimi.
Türkiyedeki akrabalarımla konuştuğumda, Türk medyasında buradaki olaylarla çizilen resmin ciddi çarpıtıldığını görüyorum. Amerika'da otokrasi vs. mümkün değil. Trump verdiği tepkilerle ciddi tepki aldı. Halk desteği acaip azaldı.
Bu arada gündem çok hızlı değişiyor tabii , oraları izlemek zor. Ne oldu , yıkıldı mı ABD ? Yerin dibine geçti mi Kapitalizm ? :mrgreen:
Üç vakte kadar garanti...Bu arada gündem çok hızlı değişiyor tabii , oraları izlemek zor. Ne oldu , yıkıldı mı ABD ? Yerin dibine geçti mi Kapitalizm ? :mrgreen:
Üç vakte kadar garanti...![]()
Sonra dünyayı yönetenler ve para babaları da bişey yapacaklardı ama unuttum şimdi... Bor'la ilgili birşeyler miydi ki?![]()
Bor madeninden koronavirus aşısı geliştirmiş bizim bilimadamları ama 2023'e kadar açıklamaları yasakmış diye şimdilik kullanıma geçirmiyorlar.
Yeni poll'a gore:
Biden %50
Trump %36
Ki Biden hic guclu bir aday degil. Agzini acmaya basladigi anda uyuyasi geliyor insanin. Yasli da...
Corona virusune ve irkcilik karsiti olaylara verdigi tepkiler Trump'in destegini yok etti. Iyi de oldu. Zararli ve dengesiz adam...
Bakin n'oldu:
Trump daha yeni "Cok test yapinca hasta sayisi cok cikiyor diye testleri azaltacagim" dedi bir konusmasinda.
Gazeteciler "Gercek mi bu?" dedi.
Beyaz saray sozcusu "Baskan saka yapiyordu" dedi.
Trump "Ben saka yapmam" dedi ve Corona testleri icin ayrilan ek fonu yok etti![]()
Bizim iktidar da bastan beri az test yapilmasini saglayip hasta ve pozitif sayisini az gosterdi, bir suru Corona vakasi ve olumu tuberkuloz ve ust solunum yolu rahatsizligi olarak kayda gecirildi. Tabii ki bu uygulamayi aciktan ilan etmediler, siki kurallar koyup hastane ve yonetimlere baski yaparak uyguladilar. Doktor yakini olanlar durumu bilirler. Ama bu Trump gerizekalisi cikip acik acik soyledi.![]()
2008 yapımı die welle filminden bir kare.
otokrasi ve insan psikolojisi hakkında güzel bir filmdir.
https://www.wannart.com/wp-content/uploads/2018/01/1wave.jpg
sarı'nın ne sebeple orada olduğunu çin ile olan ilişkilere bakarak tahlil etmek gerekiyor.
(palpatine ilk galaktik imparatorluğu nasıl ilan etmişti?)