Alın Ötv İndirimi Cart Curt Diyenler, İzleyin!!

Önceden " cart curt " diyen biri olarak izledim :) ..

Ancak Selçuk Geçer .. ne bileyim yani ona gelene kadar dinlenecek en az 10 ekonomist bulunabilir .. Ha sonunda hiçbirinin dediği de olmaz, ayrı konu :)

Döviz, ikinci el, ötv indirimi vb başlığı altında yüzlerce video çekip izleyici çeken tatlı su ekonomistlerini referans olarak atmayın artık şuraya

Motosikleti
CB650R
Şahsi düşüncelerim şu yönde;
Ötv indirimi gelmeyecek
2.el araç alım satımında belli bir yüzde ile vergi getirilecek

Eğer ki malum sarı siteyi takip ediyorsanız fark etmişsinizdir ciddi derecede üst segment araçların ilanları çoğalmaya başladı. Ben bu durumun şöyle olduğunu düşünüyorum, Para babaları da artık farkında 1-2 seneye kimse 1-2 milyon liralık araçları alabilecek durumda olmayacak ve elden çıkartmaya çalışıyorlar.
Şu anın lüksü gelecek birkaç senenin üst segmenti durumuna gelecek, elimizdekinin değerini bilmekte fayda var.

ötv düşebilir. yerli otomotiv sanayi zora girerse yine seve seve düşecektir. yoksa fabrikalarda önce vardiyalar eksiltilir, sonra ücretsiz izinler ve en sonunda da işten çıkarmalar başlar.

Bu adam ekonomist değil, bir cümlelik mevzuyu 1 saat boyunca anlatan, pirim kasan ahmak. Videonun başı ile sonu aynı cümlenin farklı varyasyonları. Bir şey söylecek diye bekliyorsun sadece hipnoz ediyor. Çöp tek kelimeyle. 30dk'nın 20dk'sı "sevgili dostlar", "arkadaşlar" diye geçiyor.

ÖTV'nin düşmesi imkansız zaten de, ikinci el araç satışlarında gelir vergisi eklenmesi işleminde aslında tam tersine araç fiyatların düşmesi yerine daha da yükselmesine yol açabilir mi? Böyle bir ihtimal var mıdır?

Pandemi döneminin kelle görüntülü videolarından birini beklerken boy hedefi boyutunda çıktı. Videoyu izlemedim çünkü evde oturup video çeken tiplerden gına geldi artık.

ÖTV düşecek falan demişse inanmayın. Vergi düşürerek ekonomiyi hareketlendirme fikrine sahip olmak için vizyon ve zekâ gerekir.

Pandemi döneminin kelle görüntülü videolarından birini beklerken boy hedefi boyutunda çıktı. Videoyu izlemedim çünkü evde oturup video çeken tiplerden gına geldi artık.

ÖTV düşecek falan demişse inanmayın. Vergi düşürerek ekonomiyi hareketlendirme fikrine sahip olmak için vizyon ve zekâ gerekir.

Yok yok. Aksine fiyatların yükseleceğinden bahsediyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

Ben bu video linkini hala ötv indirimi falan bekleyen arkadaşlar için attım. Bu adam da dahil herkes fiyatlar yükselecek diyor.

abi bir süre önceye kadar benim de ötv indirimine dair ümidim vardı fakat, son dönemde gelen ardı ardına gümrük vergisi zamları vs ve bayilerde aslında çok da fazla araç kalmaması sebebi ile pek ihtimal vermiyorum. önceden yapılan ötv indirimi bayilerde biriken araç sayısını hızlandırmak içindi. fakat otomobil olarak konuşursak şu an malum alman markanın showroomuna gidip araç beğendiğinizde üç ay sonraya sıra veriyorlar.

Ekonomi zor durumda oldugu icin ekonomik adimlar atmak yerine vatandasina kiyak diye kredi cektirip iyice borc batagina surukleyen zihniyet yarin otv indirimi yapsa bile sonra onu yeni ek vergiler sokarak fazlasiyla geri almasini bilir.

OTVyi 0 yapsa bile son 30% ek vergiyle 2 ay onceki otvli rakamlar durumu oluyor nerdeyse zaten.

Bi yerden gommeyi bilirler yani saflik etmeyin.

Alın dunya yuvarlaktir cart curt diyenler, İzleyin!!

https://www.youtube.com/watch?v=V4qRoEKY_hY

Ne acaip insanlar var yahu :)

Yalnız bu adam çok ikna edici ve kendinden emin konuşuyor, ne zaman izlesem " acaba ? " diyorum :cherry:

" Bu dünyanın yuvarlak olduğunu anlatacak bir tane zeki adam çıksın, desin ki bana dünya dönüyor "

" Dünya düz ve dönmüyor oğlum, adaleti yoktur "

" Gülme lan ! , hangi gerizekalı demiş ki dünya yuvarlak ? "

" Bir kişi çıksın ispatlasın bana ya ! Bilim adamı ? ne boktan bilim adamı ya onlar ne anlar bilimden milimden "

" Güneş dönüyor oğlum, dünya dönmez ! "

" Ben yerçekimi diye bir şeye inanmıyorum ya "

En son " Allah'ın gücü " diyince gerçi denklem çözülüyor :)

Adamın sözleri hala ezberimde amk delisi :flower:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar