Zaten insanlar alamayacak. Alamayacak oldukları için fiyat artıyor. Yeterince insan alacak olsa fiyatlar düşer.
Tahminim, bugün açgözlülükle suçlanan bayiler, eskiye göre çok daha az gelire sahipler.
Olacak olanı söyleyeyim: Fiyatlar daha da yükselecek. Bayi sayısı azalacak. Çünkü cirolari insanların alım gücünü takip ederek ciddi oranda azalacak.
Velhasıl sorun "hayin Yamaha" değil. Sorun fakirlik.
Bırakınız artık bu fiyatların bayilerden kaynaklandığı algısını. Adam 10 bine getirip, 11 bine sattığı motoru artık 13 e getirip 14 e satıyor. Siz gidip başkalarına kızmanız lazım. Neden bu kadar fazla vergi var diye.
Zaten insanlar alamayacak. Alamayacak oldukları için fiyat artıyor. Yeterince insan alacak olsa fiyatlar düşer
Bir buçul ay önce C4 picasso baktım. 2007 model.. 61500 yazmış. Dedim bundüz 60 zaten de 55-56 ya zorlayayım bakalım.
Adam 61 den kuruş aşağı inmedi. Hayırlı işler dedim
Aradan 20-25 gün geçti aynı ilan 69.500 idi. Satılmadıkça fiyat arttıran tek esnaf bizde sanırım.
Bilmiyorum şimdi 75 e çıkarmış bile olabilir.
Bir arkadaşım ev alacak geçen hafta , bir ev için el sıkıştılar , kopara gönderdi , ev sahibi zam yapmış faizler düştü diye , 2 gün sonra aradı ne oluyor diye , ikinci bir zam daha yapmış adam. Vazgeçti.
Bir arkadaşım ev alacak geçen hafta , bir ev için el sıkıştılar , kopara gönderdi , ev sahibi zam yapmış faizler düştü diye , 2 gün sonra aradı ne oluyor diye , ikinci bir zam daha yapmış adam. Vazgeçti.
Evet arkadaşlar düşmesini beklerken yükseliyor ayrıca linç yermiyim bilmiyorum fakat 250 lik bi makineye 38 verilir mi bilmiyorum.
Düzenleme: Birde sağda solda çok görüyorum sahip olduğu motorunun fiyatı yükselince sevinen bi güruh var acaba niye seviniyorlar. yani şimdi motorunun fiyatı 3 arttı bu arttığında satıp alacağı motorunda fiyatı 3 artmış olacak anlamıyorum bilmediğim bir şey varsa aydınlatın.
Yanlış düşünüyorsunuz hocam, burası Türkiye burada bir ürün talep görse de fiyat artar görmese de. Muhasebe hesabı bizim ülkede maalesef işlemiyor. Bizde çok çakal var, 50 bin tlye rahat satacağım bir motosikleti 40 bine isteyen bayi var. Sonra kendi 55'e satacak kendi ağzıyla söylüyor, bizde çakal bayiler çok. Zaten sarı sayfa bu yüzden patlamış. Zevk meselesi olabilir kimi 250 binde çıkarır verir lakin enayilik bu kısmı da var. Benim kazancım her ay bir iphone pro max almaya yetiyor ama elimde samsung a70 var. Telefon servisçisiyim ben bile diyorum bu fazla bile 3 bin liralık telefon para etmez. Bizim ülkemizdeki insanların düşünceleri çok farklı, özellikle çok hava basmasını seven bir milletiz.
İnsanlar servise ekran taktırmaya cihazını getiriyor elimdeki ekran 100 lira maliyetli 50 lira işçilikli 150 tlye geliyor vatandaşa ama vatandaş bu fiyatı çok bulup almaz ise ben mecburen 130 a indireceğim veya 120ye. İş detayı aynı ürün alıp satarken de aynı bizim ülkede ürüne talep azalırsa veya olmaz ise düşer maalesef bizim muhasebe işimiz böyle.