- Konu Yazar
Aslında entellektüel olmak gibi bir çabam yok sorunsalı orada çözüm yolu bilinmeyen olarak kullanmıştım :cherry:
Sorunsal kelimesi, "Sorun" kelimesinden türemiştir ve "çözümü belli olmayan, çözüm yolu bilinmeyen." anlamlarını taşımaktadır. Sorun ve sorunsal kelimeleri birbirinden farklıdır yani. Teşekkürler.
Burada edebi eserler yazdığımızı bilmiyordum. Sanayiye gidip, bir ustaya; "Merhaba Usta Bey; Bu motor da Çözümleyemediğim bir sorunsalım var. Bu konuyu Dialektik bir çerçevede ele alıp, hakkında ki çözümsemelerini öğrenmek istiyorum." deyin. Ve onun gözlerinin içine bakın...
Mimarlar ve mühendisler gibi sizinle bizim aramızdaki fark. Ben mühendis gibi çözüm odaklıyım, Yani meseleyi sadece ekonomik ve işlevsel olması yönünden değerlendiriyorum. Siz işin içine tasarım da katmışsınızAma ne gerek var ? Kimse anlamıyor. Yoksa bende bilirim ağdalı bir Türkçe ile uzun uzun ama kifayetsiz cümleler kurmayı. Ama gereksiz, kulağımızı enseden tutmak. Sinir olduğum konu bu.
Burada edebi eserler yazdığımızı bilmiyordum. Sanayiye gidip, bir ustaya; "Merhaba Usta Bey; Bu motor da Çözümleyemediğim bir sorunsalım var. Bu konuyu Dialektik bir çerçevede ele alıp, hakkında ki çözümsemelerini öğrenmek istiyorum." deyin. Ve onun gözlerinin içine bakın...
Sorunsal, sıfattır, isim değil.
Ör: Bu çok sorunsal bir olay.