CG aşırı basit olduğu için kolaydır muhtemelen. Zor olan, büyük ve dolu motoru, kolay bakımı yapılabilir şekilde dizayn etmek...hocam, pulsar'da bile supap ayarı yapabilmek için depo karenajı, depo, hava filtre kutusu sökülüyor. buji değişimi içinde aynı prosedür.
gönül ister ki, tamirde cg, performansda bütün motorlar ducati olsun
ayrıca tamir için özel takım gerektirmesi ve o özel takımların herhangi bir mühendislik avantajının olmaması üreticinin tam anlamıyla ticari kaygılarla motosiklet ürettiğine işaret.
şüphesiz ki diğer markalarda ticari kaygılarla motosiklet üretiyor, fakat ducati dışında özel takım gerektiren, standart dışı tamir prosedürleri olan başka bir marka görmedim.
yani ducati diyor ki; motoru al, servise geldiğinde biz seni güneşe karşı yatırıp seveceğiz diyor![]()
Hırbo ve Hırbo gibilere göre Ducati ve diğer avrupa motoru alanlar salak. Honda alanlar çok akıllı.
Tartışacak kalitede değilsiniz
Hırbo ve Hırbo gibilere göre Ducati ve diğer avrupa motoru alanlar salak. Honda alanlar çok akıllı.
Kimse kusura bakmasın ama senede milyonlarca adet motosiklet üreten bir firmayla 50 100 bin tane üreten firmayı özel olması ve sürdürülebilirlik olarak kıyaslamak mantıksız olur. Ducati'nin hedef kitlesi özel olmak isteyen ve bunu karşılayabilen insanlar, Honda'nın ise bütün insanlar. Dolayısıyla ne servis ne de hizmet aynı olabilir, fiyatlara girmeme gerek yok sanırım. Bu özel insanlarda sıradan yaşayanlar kadar motosiklete binemez ortalama olarak birden fazla hobileri veya meşguliyetleri olduğu için.
abi adam honda fan boyu zaten.
Profiline girip baktım, cidden adamın actıgı konular yazdıgı mesajlar genelde honda fanboylugu.
Ducati motorlarin ferrarisi-porsche sidir dusuncisinde olanlari incinttiysem kusura bakmasinlar..
Bilir bilmez atıp tutmayalım ama. Ducati, motosikletlerin sadece Ferrarisidir. Motosikletlerin Porsche'u KTM'dir.
Daha çirkin, ama daha rahat, ve aşağı yukarı aynı hızda... O açıdan.
Tabi Honda fanboy'larına Honda olmayan tüm motosikletler aynı görünüyor...![]()
Ufak bir sır vereyim sana: Fanboy'lari kimse sevmez. Fanboy'u oldukları markayı kullananlar da dahil.O degilde ktm cirkinligi ayri bir baslikta incelenmeyi hak ediyor gercekten.. fakat kawa ducati ciler gicik ettik,bir de ktmcileri kendimize dusman etmeyelim..
En son motosikletim Hornet 900'dü benzin göstergesi yoktu. Aynı döneme ait kıçı kırık mondial scooter da var. Adamlar benzin göstergesi yerine ışık koymuş yolda kalacaksın hani bilgin olsun demek için. Adım gibi eminim 2005 yılında Avrupalı üreticiler de aynı segment motor da tcs'yi bilmiyorum ama abs vardır. Evet motor bloğu taş gibiydi ama abs'nin ve tcs'nin olmaması yağmurlu yada kötü asfaltta ölüm makinesinden faklı kılmıyordu.
Bakım esnasında motoru açtığımızda yıpranma belirtisi yoktu evet ama bir şeyin dayanıklı olması yetmiyor. Dayanıklılık, sağlamlık vs her şey ise herkes gitsin CAT'in cep telefonunu alsın. Hiç bir şey tek başına yeterli değil. Öyle bir romantizme de inanmayın.
Dostum,
uzakdoğulu masaya pirinç lapası koyuyor,
İtalyan ise,pastırmalı parmesanlı pizza koyuyor,
Rahmetlinin dediği gibi,bir yerde bulgur pilavı yersin,başka yerde kuzu kavurma yersin..
Hee karnın doyar mı doyar,
Ya gözün doyacak mı?
Doymayacak..
He işte italyan karnınıda doyuruyor,gözünüde doyuruyor..
En son tosla bakalım hesabı diyor mu? diyor...
Para-çokomel, para-köfte ilişkisi işte. Yok öyle 5 liraya ekmek içinde 8 köfte. Bunu anlatmak niye zor anlamıyorum.
Hornet 900'ü de bu olaylar yüzünden aldım aslında. Haşmet'i taciz ettim eski kullanıcısı olduğu için biraz da retro tasarımını beğendiğim için gidip 140.000 de aldım. Gerçekten taş gibi dayanıklı saçma sapan paslanmaları dahi yoktu. Ama sadece taş gibi işte
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/191912-ankara-gece-trafigi-dusuk-hacimli-motor.html
Yav sana bisey soyliyim mi cok sacma sapan konusuyosun..
Durup dururken multi at ayni fiyat,multi alan ecnebiler salak mi dedim ?
Yahu ducatisinin essiz kar tanesi oldugunu dusunen,buna mukabil ayni segmentte ve paralara satilan honda nin ise cok satmasini kurye motoru olmasina baglayan bir adama,durumun boyle olmadigini anlatmak icin verdigim cevapti bu.
Neden yazdiklarim cimbizla alinip elestiriliyor anlamadim ben ?
Birisi yakit konusu acar cevap veririm ve sanki yakit konusunu ben acmisim gibi elestirilirim.
Birisi ucuzluktan dem vurur cevap veririm suclu yine ben.
Konuyu buralara getiren ben degilim.Ama konu geliyorsa da cevap veririm o zamam da aglamak sizlamak olmuyor..
Ducati motorlarin ferrarisi-porsche sidir dusuncisinde olanlari incinttiysem kusura bakmasinlar..
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:04 ----------
Hadi ordan,asil siz fanboysunuz.
ilk 3 sayfasyı okudum ve gerisi aynı gibi olacağından vageçtim ama.
honda hiç ucuz değil valla artık. serviste yazılan işçilikler için konuşuyorsak orası başka.
İns birgun sahip olursun.Emin ol korlas a gittiginde farki hissettirecekler sana
Bir de sunu anlamadim.
Guzel bir motor aliyorum ama binmiyorum..hatta kilometre yapmasin diye ikinci bir motor aliyorum..super sacma bence..markete motorla gidilmez,gidilse bile kilometre arttirmaz.Dag basinda mi oturuyosunuz,kac km bu market
neyin fanbonuyum :queen: