Motorum için akü.

Herkese merhabalar iyi forumlar diliyorum. Motorumun uzun süredir yatmasından dolayı akü sizlere ömür. Yeni bir akü alacağım fakat bu motoru restorasyon yapan bir kaç farklı ustaya sordum ve hepsinden farklı bir cevap aldım.

Motorum bmw R60/7 1977 model. Sitesinde 12v 25ah akü yazıyor. Bozulan akü ise Bosch 12v 20ah sulu akü.

Bir usta 12v 18ah kuru infobat akü önerdi

Diğeri ise 12v 30ah akü önerdi.

Motorsikletimde Kafa lambası, önde iki sinyal ve arkada 1 adet led lamba var (sinyal ve stop birlikte). Ve belki bir adet klasik sis lambası takacağım. Tüm bunları katarsak benim almam gereken akü nedir acabA?

Şimdiden hepinize teşekkürler.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Motordaki akü bölmesine sığan en büyük amper değerindeki akü iyi olur.

Olmazsa önerilen 25 amper akü işinizi görür.

Kullanım klavuzunda önerilene en yakın aküyü kullanın. Aküyü alırken ve takarken kutup başlarının yönüne dikkat edin. Bazı aküler ve motosikletlerin kutup başı yönleri terstir. Bu durum tesisatı ve gösterge ile tüm elektriki aksamı da bozacaktır.

Motosikletinizi sık kullanmayacaksanız CCA değeri yüksek aküleri tercih edin. Aksi halde daha uygun fiyatlı olanları da tercih edebilirsiniz.

Bu nasıldır ?
https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/elektrikli-bisiklet-akusu-vigor-6-dzm-20-21-12v-25ah-10-hr_pdp_508481031

ojo

Son düzenleme:
Akü tamamen bitik mi emin misiniz, suzuz kalmış olabilir, suları tamamlayıp şarja bırakıp boşta ve yükte(marşta) kaç volt verdiğini test etmek lazım.

Çarçabuktan kastınızı anlamadım ne yazık ki.

Akü tamamen bitik mi emin misiniz, suzuz kalmış olabilir, suları tamamlayıp şarja bırakıp boşta ve yükte(marşta) kaç volt verdiğini test etmek lazım.
Evet ne yazık ki. İlk akücüye götürmüştüm 1 gün şarjda vs kaldı denediler olmadı. Bunun dışında sonra ustama götürmüştüm o da aynı şekilde bitik dedi.

motor klasik ve belliki akuyu sarj etmeyi yine unutacaksin
lityum bir aku alman daha mantikli olur
uzun sure sarj etmemen halinde sorunsuz yine calisirlar

Teşekkür ederim. Kadıköydeyim ben Ataşehirde varmış bakayım bir.

Bazı sıkıntılar dolayısı ile kullanmamıştım. Yoksa 2 sene sorunsuz kullandım motoru. Yurt dışında bu custom işini yapan herkes lityum kullanıyor. Türkiye'de kime sorsam önermiyor. Şaşırdım açıkcası.

Bu arada infobatt önerilmişti bana. İsim değişikliğine mi gitti mu marka? Arattığımda Vision diye bir marka çıkıyor karşıma.

Motordaki akü bölmesine sığan en büyük amper değerindeki akü iyi olur.

Olmazsa önerilen 25 amper akü işinizi görür.

Hem yurtdışında hem Türkiye'de, araçlara kanunen konabilecek en düşük amper değerindeki aküyü koyuyorlar diye biliyorum. Almışken biraz daha iyisini almak mantıklı. Ama gidip de en pahalısını almaya gerek yok sonuçta belli bir ömrü var.

Lityumlara baktım ama pek anlamadım. Motorsikletimde ayak marşı yok. Sadece Start tuşu ile çalışıyor.

Yakınlarımda akücü var fakat sadece araba aküsü satıyorlar. Acaba orada bulma şansım var mıdır ?

Bana bu markadan önerdiler. İzmitte klasik bmw ustası önermişti. Nedense nette pek fikir bulamadım bunun hakkında

https://hizliresim.com/7WYpRg

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Hem yurtdışında hem Türkiye'de, araçlara kanunen konabilecek en düşük amper değerindeki aküyü koyuyorlar diye
biliyorum. Almışken biraz daha iyisini almak mantıklı. Ama gidip de en pahalısını almaya gerek yok sonuçta belli bir ömrü var.

Kanunen değilde motosikletin standart donanımının ihtiyaç duyduğu ve marş motorunun çektiği akımı karsilayabilecek optimum akü seçilir. Daha yüksek amperli aküler sizin motora taktiğıniz ekstra donanımlar(ses sistemi, sis farı, alarm) için iyi olur. Ayrıca soğuk havalarda daha kuvvetli marş basmasını sağlar sizi zor durumda bırakmaz. Ama ben araçlarımda standart akü kullanıyorum fazla masrafa gerek yok.

Kadıköydeki akücüye gidip soracağım galiba en sonunda. Çok karışık iş gerçekten. Sulusu ayrı, kurusu ayrı, lityumu aynı :D Vallaha uyuz oldum. Keşke ayak marşı olsaydı.

Bundan önerdiler. Galiba eski bosch akümle aynı mantıkta. Kışın kullanmayacağım zaman bu aküyü ne yapmam gerekyior ?

https://urun.n11.com/aku/yb30l-b-12v-30ah-varta-atvjetskimotosiklet-akusu-P236418387?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw_ez2BRCyARIsAJfg-ks-rAjcPJH4xLi2-504sCCP6HnPJCiSAGqpJ8mD-J8fLVQuC5fvex8aAkyKEALw_wcB

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar