Herkese merhaba.
2019 Kasımında full aksesuar 11.600km'deki dominarımı 17bin'e sattım, o zaman da sonrasında da alan arkadaş bana dua etti. Far korumadan tut, orta sehpaya, arka çantaya kadar doluydu, buradan beni bilen arkadaşlar motoru hatırlar. Anlamadığım aynı tarihlerde 19 bine daha boş domileri satabilen olmuş mu, ki ben iyi sattım o fiyata diye sevinmiştim. 2.elde millet delirmiş gibi fiyat çekiyor, benim sıfır alma sebebimdir mesela 2 ele güvenememek ve uçuk fiyatlar. Dominar400 UG mutlaka eskisinden iyidir ama 36 bin eder mi, hadi nakite diyelim 32 ye aldınız, eder mi? Alıp benim gibi 1,5 yıla satarsanız aşırı zarar etmez misiniz, ki ben 17.900 e alıp 17.000'e sattım. Üstünde neredeyse yok yoktu o ayrı, gene de zarar ettim sayılır çünkü az kullandım ve 2000 tl den fazla aksesuarı vardı, ama bi malı satmaksa amacın makul fiyata verecen ki satabilesin. Benim 2.eli tercih etmeme sebep vermiyorsa senin fiyatın ben gider sıfır alırım. Yoksa beklerken böyle üstüne yenisi gelebiliyor. Tabii ki eskisi çöp olamaz, insanlar benim 2010 da aldığım abs bile olmayan Hyundai Getzleri alıyor hala. Ybr 125 hala 2.elde ravaçta.
Memlekette zaten ekonomi malum, her şey normalin 3 katına satılıyo. Paran varsa almazsan bi kaç aya fiyat uçuyo, bunun sorumlusu belli, başkalarına ya da firmalara kız dur boşa.
Benim Dominardaki tek eleştirim titreşimiydi zamanla ona da alışmıştım ama işe gidip gelirken skuter ihtiyacı yüzünden sattım, bajaj değil honda marka vitesli motor da olsa satacaktım.
2.eli ölü deniyor, doğru fiyata koyarsan satılıyor arkadaş, abartmazsan satılıyor, ben 1 haftada sattım, önceki pulsarı 1 ayda o da fiyatı daha makul yapınca sattım. Satılmayacak mal yok yanlış fiyat var bana göre.
Aynısı sıfır için de geçerli. Dominar UG'yi 30 bin civarına koysa Bajaj en azından 250cc Japonlara tercih edilirdi, ama bu fiyatla edilmez. Ben 2018 de 17 model domiyi sıfır alırken 250cc Japonlardan ucuza geldiği için aldım mesela. Muhtemel olacak olan, elde kalan UG'ler gene 2021 ve 22 de nispeten uyguna satılır, bizim aldığımız gibi daha fazla alan olur o zaman, ama o da firmanın yanlışı olur. Adam bana taa Ispartadan İstanbula yolladı domiyi nakliye parası istemeden, niye çünkü 1.5 yıldır adamın elinde 15 tane 2017 model Dominar bekliyordu.
Çok uzattım, ama dönem de fena, bir şeyi alıyorsun 2 aya fiyat uçuyor. Xmax aldım ki önceki ötv indirimini kaçırıp kazık yedim ama şimdi aldığım fiyat 6 ayda üstüne 5 bin tl'ye yakın arttı. İyi ki beklememişim daha fazla dedirtti.
Elinizdeki motordan memnunsanız kullanın gitsin, ayrıca çöp demek hiç bir ürün için doğru değil, hiç kullandığım bi tabir değil, herkesin bütçesi ihtiyacı farklı, kimseyi aldığı ürün için abartarak eleştirmeye hakkımız da yok. Çöp ne demek yaa, ver para alalım KTM 390 adv o zaman, bu mudur?
Son söz bugün olsa Domi UG'yi almazdım. O gün 2018 de fiyat ve donanımı cezbetti beni. Şu an vitesli motor alsam tek tercihim Hero xpulse200 olurdu mesela, ki o bile 2 ayda 2bin tl arttı.
Domi için çokça atıp tuttuğum videom olmasa da zamanında ben de amatörce anlatmıştım youtube da bi kaç videoda, MotaHayat M.M.E. diye ararsanız ulaşırsınız.
Kendi bütçeniz ve ihtiyacınıza bakın gerisi hikaye çünkü.
Herkese selam, kalın sağlıcakla.
Not: Covid19 salgını varken motor mevzusu benim için 2.sırada bile değil hayatımda belki 5.sıra filandır. Yaşlandım mı ne?