- Konu Yazar
Selamlar arkadaşlar bir süredir sinir bozucu bir sorun yaşıyorum ara ara. 2 gündür yabancı forumlarda araştıra araştıra 3 olası sebep tespit ettim. En olası ihtimal motosikletin topraklama ? (grounding)sisteminde problem olması. Çünkü yaşadığım sorun marşa basınca çıt sesi gelip elektrik gitmesi ve akünün - kutbunu söküp takınca elektrik geri gelmesi bazen kafasına göre çalışması olarak özetlenebilir. - kutbundan şaseye veya motor bloğuna grounding çekildiğini okudum ve bunda oluşan bir korozyon paslanma veya kablonun izolasyon kısmının erimesi vs bu soruna yol açabilirmiş. Ayrıca + kutbundan şasedeki - akımına atlayabilecek birşey olmasındanda şüpheleniyorum. Avometre ödünç alıp bakmak istiyorum olayın temelini anladım ama bu iş elektrikle alakalı olduğu ve bir sakarlık durumunda motorun elektroniğinin içine edebileceğimi biliyo olmak beni korkutuyor. Sizce ne yapmalıyım? Servise götürdüm aküyü ölçtüler akü de statörde gayet iyi kutup başı gevşedi diye olmuştur diyip sepetlediler kısa devreden fln bahsettim ama nafile o yüzden içime sinmedi hiç.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------
Bir diğer ihtimal marş rölesi, bushes and brushes diyor ingilzcesi sanırım türkçesi marş motorunun kömürü oluyor eğer bunlarda sorun varsa motor bazen çalışıp bazen çalışmamazlık yapar mı yoksa hiç mi çalışmaz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------
Bir diğer ihtimal marş rölesi, bushes and brushes diyor ingilzcesi sanırım türkçesi marş motorunun kömürü oluyor eğer bunlarda sorun varsa motor bazen çalışıp bazen çalışmamazlık yapar mı yoksa hiç mi çalışmaz?