Hayat boyu 250 cc sürmek

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu işlerin sınırı yok. Ben 150 cc tek silindirli kullanırken gayet yeterliydi benim için, diyordum "başka motora ihtiyacım olmaz" sonra onu satıp 250 cc tek silindirli aldım, gaz tepkimesi müthişti. 140-150 gibi hızlara ulaşıyor, sürekli yol yapıyordum. Takıldığım grupta Capanord 1200, Cb 650 F, Street Triple Rs, Nc 750 X vardı. Herhangi bir gezi sırasında tempo arttırılsa bile onlar yavaşladığında en fazla 3-4 dk sonra yanlarına geliyordum. O dönemler dedim ki "250 cc candır,fazlasına ihtiyacım yok". Şu an eski bir model de olsa çift silindir 650 cc kullanıyorum, eski motordaki top speede laak diye alt viteslerde ulaşmak çok keyifliymiş. Halen kullanmakta olduğum motoru hakkını vererek,layikiyle kullandığımı düşünmüyorum. Şu an her ne kadar "hocam olay budur, çift silindir 650 cc hayatım boyunca bana yeter" desem bile eminim ki tecrübem arttıkça sağlık ve maddi imkanım olursa "Acaba 4 silindirli mi alsam ya da çift silindirli daha yüksek cc mi denesem?" diye beynimi kemireceğim.

Arkadaşlar iyi akşamlar, sıfır motor almak istiyorum, uzun zamandır araştırdım ve eleye eleye mt 25 ve leoncino 500 kaldı,

mt25 36000 TL - leoncino 500 e 38000 TL e fiat aldım ne dersiniz şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bu işlerin sınırı yok. Ben 150 cc tek silindirli kullanırken gayet yeterliydi benim için, diyordum "başka motora ihtiyacım olmaz" sonra onu satıp 250 cc tek silindirli aldım, gaz tepkimesi müthişti. 140-150 gibi hızlara ulaşıyor, sürekli yol yapıyordum. Takıldığım grupta Capanord 1200, Cb 650 F, Street Triple Rs, Nc 750 X vardı. Herhangi bir gezi sırasında tempo arttırılsa bile onlar yavaşladığında en fazla 3-4 dk sonra yanlarına geliyordum. O dönemler dedim ki "250 cc candır,fazlasına ihtiyacım yok". Şu an eski bir model de olsa çift silindir 650 cc kullanıyorum, eski motordaki top speede laak diye alt viteslerde ulaşmak çok keyifliymiş. Halen kullanmakta olduğum motoru hakkını vererek,layikiyle kullandığımı düşünmüyorum. Şu an her ne kadar "hocam olay budur, çift silindir 650 cc hayatım boyunca bana yeter" desem bile eminim ki tecrübem arttıkça sağlık ve maddi imkanım olursa "Acaba 4 silindirli mi alsam ya da çift silindirli daha yüksek cc mi denesem?" diye beynimi kemireceğim.

Para varsa yancıkta
Motor oynar altında

Para yoksa yancıkta
Çenen ağrir goygoyda

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
250cc ve altı motorlar ortalama gelire sahip insanlar için ulaşım aracıdır, 250cc üstü motorlar arası ortalamadan fazla olanlar için hobi ve eğlence aracıdır.

Ben scooter rahatlığıı seviyorum, 2500cc xmax bana yetiyor zaten daha fazlasının yakıtına, vergisine, tamirine ayıracak param yok ama param olsaydı xmax 250 yerne bir tane şehiriçinde ulaşım için nmax 155 ve haftasonları eğlencesine uzun yollara (bana göre uzun yol istanbuldan çıkıp tekirdağa gidip kfte yiyip geri dönmek, dünya turu falan değil yani) çıkmak için bmw'nin 650cc scooterı ya da yamaha tmax olabilir öyle bir şey düşünürdüm.

Emekli bir arkadaşım hem honda pcx motor var günlük işlerini gördüğü hem de zevkine gezdiği ve zevki için masrafına katlandığı honda goldwing'i var, benim de garati bir gelirim ve motorları barıdıracak bahçem olsaydı düşünebillirdm ama çoğumuzun boyunu aşar böylesi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Benim adımlar 250, 750, 500 şeklinde oldu. (Gerçi 750'nin beygir 54, 500'ün 47 olunca çok fark hissedilmedi, keh keh keh), hiç gözüm yok 500-650'nin üstüne. Hatta dışarıda olsam 2-3 beygir daha altına RE Interceptor alırım, o şekil. (Öyle diyorum ama boyuma olsa yeni seri Street Twin ile noktalardım üstüne de gül koklamazdım o ayrı...)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

250cc ve altı motorlar ortalama gelire sahip insanlar için ulaşım aracıdır, 250cc üstü motorlar arası ortalamadan fazla olanlar için hobi ve eğlence aracıdır.
...

Yok vallahi benim 750'm de 500'üm de yaz kış günlük ulaşım aracımdı/aracım, haftasonu binmiyorum, tek istisnası yazın hanımla çocuğu Bodrum'a gönderdiğimde, ancak o zaman keyif için haftasonu motosiklet kullanıyorum.

Son düzenleme:

Ben scooter rahatlığıı seviyorum, 2500cc xmax bana yetiyor zaten daha fazlasının yakıtına, vergisine, tamirine ayıracak param yok ama param olsaydı xmax 250 yerne bir tane şehiriçinde ulaşım için nmax 155 ve haftasonları eğlencesine uzun yollara (bana göre uzun yol istanbuldan çıkıp tekirdağa gidip kfte yiyip geri dönmek, dünya turu falan değil yani) çıkmak için bmw'nin 650cc scooterı ya da yamaha tmax olabilir öyle bir şey düşünürdüm.

Emekli bir arkadaşım hem honda pcx motor var günlük işlerini gördüğü hem de zevkine gezdiği ve zevki için masrafına katlandığı honda goldwing'i var, benim de garati bir gelirim ve motorları barıdıracak bahçem olsaydı düşünebillirdm ama çoğumuzun boyunu aşar böylesi.

Abi çekirdekten zengin olmus tanidigim var,onceki motorum xmax in bakimi icin servise gittigimde denk gelmiştim,bir kask için resmen çingene pazarligi yapti.ben utandim bu durumdan.

Bir an yaa tamam 100 lirasinida ben vereyim,bitirin satişi.moduna geldi..

İstisnalar var mutlaka,ama zenginin parasi daha bir kiymetli oluyor..

Düşük hacimden yüksek hacime geçmek dert değil de benim gibi 650cc den sonra 150cc bir motor ile tekrar başlayınca ne oluyor diyorsunuz. Yüksek hacimde olan sürüş alışkanlığı ile düşük hacimli motora geçince duvara toslamış gibi oluyorsunuz.

125, 150cc ile uzun yola çıkana saygım var ama ben yapamam kafa kaldırmıyor.

Düşük hacimden yüksek hacime geçmek dert değil de benim gibi 650cc den sonra 150cc bir motor ile tekrar başlayınca ne oluyor diyorsunuz. Yüksek hacimde olan sürüş alışkanlığı ile düşük hacimli motora geçince duvara toslamış gibi oluyorsunuz.

125, 150cc ile uzun yola çıkana saygım var ama ben yapamam kafa kaldırmıyor.

Hindili babuşlar 150 cc motorla,tum sulalesini ganj nehrine hamama göturup,kurna başinda türkü çiğirtiyorlar.

Ganjin hamamlariiii..
Dökülür kulhanlariii
Mumbainin muhtariiiii
Geliyor bak cafcafliiii

Neden hindistan ornegi verdim olayina gelirsek,

Adamlardaki muhendislik birikimi ve tecrubesi boru değil.

İndia forumda,muhabbetimin oldugu yuksek muhendis biri vardi,adamlar aşmiş olayi ama altinda 150cc ile yillarca beraber(neticede mutlu veya kabullenmiş)

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
bu şarkının verdiği gaz nedeniyle yüksek cc istiyorlar bence :queen:

Bende 200 duke var simdi, bir ara R25'e zıplayıp orada kalsam mı diye düşünüyorum. Mantıklı mıdır tartışılır. 390 Duke veya Dominar 400'e geçebilitem mümkün görünmüyor. Söz konusu ikinci el.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Bende 200 duke var simdi, bir ara R25'e zıplayıp orada kalsam mı diye düşünüyorum. Mantıklı mıdır tartışılır. 390 Duke veya Dominar 400'e geçebilitem mümkün görünmüyor. Söz konusu ikinci el.

Bende pulsarı satıp kışın r25e geçmeyi düşünüyorum. Pulsarı her türlü satacağım ama ondan sonra r25 alabilecek miyiz bakalım 😂😂

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ekonomi kötüleşmesi ile 250cc'nin herşeye yeteceği fikrinin benimsenme oranı arasında bir korelasyon var mıdır acep? :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim adımlar 250, 750, 500 şeklinde oldu. (Gerçi 750'nin beygir 54, 500'ün 47 olunca çok fark hissedilmedi, keh keh keh), hiç gözüm yok 500-650'nin üstüne. Hatta dışarıda olsam 2-3 beygir daha altına RE Interceptor alırım, o şekil. (Öyle diyorum ama boyuma olsa yeni seri Street Twin ile noktalardım üstüne de gül koklamazdım o ayrı...)

Benim gözümde o zamanlar bir Formula 1 arabası, bir Moto Gp motoru hızında olan Cb650F için Caponord kullanan arkadaş Cb650F'i kullanınca "Motor güzel de gitmiyor yaw" diye yorumlamıştı. Bu kafaya erişmek nasıl olurdu merak etmiyor değilim. Buarada o 2 arkadaşım da düz yol gazcısı değildir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim gözümde o zamanlar bir Formula 1 arabası, bir Moto Gp motoru hızında olan Cb650F için Caponord kullanan arkadaş Cb650F'i kullanınca "Motor güzel de gitmiyor yaw" diye yorumlamıştı. Bu kafaya erişmek nasıl olurdu merak etmiyor değilim. Buarada o 2 arkadaşım da düz yol gazcısı değildir.

Tork seviyormuş, o da haklı :)

Motosikleti
Honda CB125F
Hayat boyu 250 cc sürmek, hayat boyu 113 cc sürmekten iyidir arkadaşlar kıymetini bilin :)

valla uzun yola çıkan biriyseniz evet her marka her türlü 250cc yetersiz geliyor.şehir içinde terör estiren 250cc uzun yolda kan ağlıyor.gerçi şehirler arası uzun yol yapan biri 250cc tercih etmiyor bütçesine göre etmemeye çalışıyor.ama her türlü şehir içi kullanıcısına 250cc fazlasıyla yeterli hiç bir kullanıcısını üzmez.büyük hacimin heyecanı,250cc nin kullanım kolaylığı çok hoşuma gidiyor.mt7 kullanıyorum r25deki basitliği özlüyorum.her hareket ettiğinde büyük motor olduğunu şakasının olmadığını tekrarlıyor.şakalaşmak güzeldir :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi bir 900+cc sonrası beğenecek bir 600cc bulmak zor. Çünkü bir çok 600cc'in ağırlık avantajı, güç ve tork dezavantajını karşılayamıyor iyi bir 900+cc üstü motosiklete göre...

Ancak istisnalar tabii ki mevcut:

1. Güzel tek ya da iki silindir 600+cc modeller ciddi hafif olabiliyor, yeter ki süspansiyon da ucuza kaçmış olmasınlar

2. 4 silindir 600cc safkan SS'ler, genelde yüksek hacimli modellerden daha yüksek olan devir aralıkları ve lineer güçleriyle, bol virajlı pist ve dağ yollarını kolay ve zevkli hale getiriyorlar, vites değiştirme ihtiyacını minimize ederek.

Ama direk yol motosikleti olarak bir çok 600cc motosikletin avantajı çoğunlukla daha hesaplı olmaları üzerine kurulu...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar