Sert ve kivircik saç değilseFırsat bu fırsat , bi makina alıp kendimi kırpayım , ileride ustalaşırım zaten ..
Bıktım usandım , lak lak lak konuşmasından ..
Saç kesme makinası tavsiyeleriniz varsa alayım. (Braun/Philips vb , keşke mekanik makinalarda bol saç numara ayarı olsa idi , zevkle alırdım)
Fırsat bu fırsat , bi makina alıp kendimi kırpayım , ileride ustalaşırım zaten ..
Bıktım usandım , lak lak lak konuşmasından ..
Saç kesme makinası tavsiyeleriniz varsa alayım. (Braun/Philips vb , keşke mekanik makinalarda bol saç numara ayarı olsa idi , zevkle alırdım)
Sert ve kivircik saç değilse
Saçı biraz nemlendir,
İnce uzun berber taragi arkasina usturayi yasla..
Tara geç..
Ben de siyasetinden bikmıştım berberin..
Berber parası falan bi yana, aslında büyük rahatlıkmis bu istediğin zaman tras olma işi (30 TL yıkama dahildi gittiğim berber para değil yani, ıvır zıvır ne harcamalar yapiyoruz, 1-2 ayda anca gidiyordum..)
Neyse yıllık izinlerde falan sirf sakal favori fln düzeltmeye şu makineyi aldım bi kaç sene önce. ..Fişte çalışmıyor o açıdan sıkıntısı da yok, şarjı ise bir saat fln gidiyor.Senede bir wd40 layıp koyuyordum kenara, virüsten dolayı bi deneme yapayım dedim...Makine bu bendeki..
https://www.usa.philips.com/c-p/QG3398_59/norelco-multigroom-7500-lithium-ion-all-in-one-trimmer
Bunu ben sac makinesi bilmiyordum meger kesiyormuşBerber makinesinden bi tık yavaş çalışıyor sanki fakat fena değil.. Saçlar seyrek zaten, yanları yukarıya doğru 2-3-4-5 numara üstleri 10 numara yaptım, yirmi dakka falan surdu..Hemen hemen berber trasının aynısı oldu.Üç kez saç trasi oldum el alışıyor. .Yanlız Philips in benzer makineleri şu makine üstündeki aparatları 1 numara gibi alıyor sakal trasi yapmaz yani, küçük aparat 0 numara gibi sinekkaydi değil. ..Benzer modelleri var ihtiyaca göre farklı model alınabilir bence...Arıza, pil ömrünün kısalması fln yok 3-4 yıldır. ..
-Yine de fişte de çalışan makine alınabilir. ..
-Marketlerde zibil gibi satılan ürünleri tavsiye etmem, arıza yapıp çöp olmasın. (Önceden bi yakınım aldi, direkt çöp doğru düzgün kesmiyor.
-En azından enseyi sıfır almaya ve kulak v.s. icin aparatı olsun bence makinenin..
-Saç modelli falansa kendi kendine tras zor olur..Kısa kesecektim uzattım. .

Bu da lazım buda lazım diye diye ben yavaş yavaş seti kurdum. 2 sefer oldu kendim tıraş oluyorum. elim alışmaya başladı. kısa kesim saç kullanıyorsanız makine ile kesmek kolay. Youtube ta anlatan adamlar var. Makas kullanmadan yapanları izleyin öncelikle , makas sonra
İlk favori ve sakal düzeltmek için en soldaki turuncuyu aldım. En sonra büyük kablolu olanı aldım. set tamamlandı.. Pembe fırçayı ense ve makine tamizliği için kız arkadaşımdan aldım. En dandik fırçam bu bunu al dedi
İşte Berber Setim :
[url]https://i.hizliresim.com/6MGgt8.jpg[/url]
Enson çare bu olur , artık bayram arefesi gibi bide seyyar berber çağırıp , önümde alkolle banyo ederse makası kıvırı zıvırı idare ederim.
Groom serisini araştırıp duruyorum son bir haftadır , şarj olması 16 saat süren modelleri oluyor oba dikkqt edip bi multi başlıklı edinmek en iyisi olacak galiba.
Hiç boşuna alet edevata para vermeyin. Berberler açılınca tıpış tıpış gideceksiniz. O değdirmenin hazzını yaşayacaksınız.