- Konu Yazar
Merhabalar. Kisa mesafeli surusler icin mondial buffalo 250 motor aldım. Motoru aldigimda calisir durumda degildi.Hem kendime mesgale olması hemde ekonomik olması icin bunu tercih ettim. Mekanik ve elektronik olarak biraz temel bilgim var daha öncede arızalı motor alıp kendim toparlayıp bindim. Bir konuda yardim rica edeceğim.
Motorda yakit pompasına gelen ters akim sorunu yuzunden çalışmama sorunu vardı beyin(ecu) den kaynaklı olduğu icin yeni bir beyin temin etttim motoru çalıştırdım. Fakat aküye gelen akim stabil değildi. Stator ohm kontrolumde 1.1-1.2-1.1 ölçüm aldım. Çalıştırarak ac konumda rölantide 20v 5000 devir civarı 60 70 v gibi bir ölçüm yaptım. Konjektor kırmızı kablodan deger alamadım.calistirip akuye gelen volta baktigimda rölantide 13v 5000 devir civarı far acik 15 v farı kapayınca 17 18 lere cıktı. Sonradan farkettim sigortalardan biri direk bağlıymış beyin yandı.
hayırlısı olsun. Yeni bir beyin temin edicem lakin . Stator ohm degeri çalışırken ac volt degeri yeni alacağım konjektorden akuye gelen volt far acik kapalı farketmelimi? Ustaya sordugumda farlar surwkli axik olmalı diyo madem fark surekli acik olmalı fabrika çıkışı far kapama anahtarı ne icin mevcut? Konjektor 3 sarı alternatof akim girişli 3 (kırmızı,yeşil,siyah) çıkışlı. Nacizane yardim rica ediyorum. Alternator degeri normalde 1 altındami olmalı şimdiden tesekkurler
Motorda yakit pompasına gelen ters akim sorunu yuzunden çalışmama sorunu vardı beyin(ecu) den kaynaklı olduğu icin yeni bir beyin temin etttim motoru çalıştırdım. Fakat aküye gelen akim stabil değildi. Stator ohm kontrolumde 1.1-1.2-1.1 ölçüm aldım. Çalıştırarak ac konumda rölantide 20v 5000 devir civarı 60 70 v gibi bir ölçüm yaptım. Konjektor kırmızı kablodan deger alamadım.calistirip akuye gelen volta baktigimda rölantide 13v 5000 devir civarı far acik 15 v farı kapayınca 17 18 lere cıktı. Sonradan farkettim sigortalardan biri direk bağlıymış beyin yandı.