MT 07 yolda kalma

Geçenlerde başıma bir olay geldi onu paylaşmak istiyorum. Cuma günü yamaha servisinde çıktım bujiler,amortisör yağı keçesi,hava filtresi balata her şey değişti servis de motor aldım çıktım yola tertemiz kafam rahat gidiyorum,akşam saat 21.45 civari motor birden kapattı kendini yolda 120 le giderken. İlk başta dedim aha blok gitti direk aklıma o geldi,çektim sağda durdum baktım blok temiz çıkınca derin bir oh çektim. Olay şu motosiklet boşta çalışıyor fakat vitese atınca duruyor aklıma gelen ilk şey ayaklık sensörü oldu ona baktım ilk başta gözle görülür bir şey yoktu daha akşam karanlığında da bir şey gözükmüyordu 200 metre geride benzinlik vardı çektim oraya başladım motoru sökmeye,komple söktüm motoru çünkü bujileri takarken orada kablolar vardı onları biraz kastırmıştı usta anahtar takabilmek için acaba dedim ordaki kablolar mı çıktı diyerekten depoyu da çıkarttım yerinde kabloları kontrol ettim ama orda bir sorun yoktu neyse kısa kesiyorum topladım motoru arkadaşı cağırdım bağladık çektik motoru bu arada ayaklık sensörunu kesip birbirine bağladım yine olmadı. Eve geldım gece saat 4 yattım kaltım motoru tekrar söktüm bu sefer oksitlenme olabilir diye bütün kablo uçlarına wd40 sıktım ama gene olmadı en sonda zincirin kapagını söktüm baktım ki ayaklık sensörünun kablosu ortadan kopmuş zincir yemiş orayı onu bağladım tık çalıştı :flower: yani kısaca böyle can sıkıcı bir olay yaşadım bu yazıyı okuyan birinin başına gelirse eğer böyle bir şey ne yapcağını biliyor artık. iyi günler

Gecmis olsun.
Ariza tespiti icin belirli yollarim vardir benimde. Calisma prensibine gire sirasiyla giderim mesela yakit geliyor mu? Atesleme varmi vs vs
Ama konu motosiklet olunca akuden yeteri enerji geliyor mu? Yakit geliyor mu? Buji temiz mi? Sonra yan ayak sensoru mu kontak mi? Debriyaj sensoru mu? Mars uzerindeki stop dugmesimi ??
Sanirsin nuklerr fuze firlatma kodlari.. Bir yere sensor koy tamam abi nedir..
Kontagi ac,salteri ac,ayakligi kapa,bosa al,debriyaja bas ve nihayet mars :)

Mersin İl Temsilcisi
Bak şimdi;
Zincir kapağını sök. Zincir orada kabloyu aşındırmıştır. Onu bağla sorun çözülür.
Ama gece 4'de kablo perisi gelir.
Onunla beraber bağlaman gerek :p

:Bu arada bu kadar sök-tak işini petrolde bile yapabilecek alet-edavat ve bilgiye sahipsen, seeviste ne işiniz vardı? Garantili desek, o kadar işlemden sonra garanti de kalmaz..

Geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmak istemem ama boşta çalışan fakat vitese atınca stop ediyorsa zaten ayaklık müşürü ile olduğunu tahmin etmen gerekiyordu die düşünüyorum. Boşuna kendini yormuşsun. Geçmiş olsun.

Geçenlerde başıma bir olay geldi onu paylaşmak istiyorum. Cuma günü yamaha servisinde çıktım bujiler,amortisör yağı keçesi,hava filtresi balata her şey değişti servis de motor aldım çıktım yola tertemiz kafam rahat gidiyorum,akşam saat 21.45 civari motor birden kapattı kendini yolda 120 le giderken. İlk başta dedim aha blok gitti direk aklıma o geldi,çektim sağda durdum baktım blok temiz çıkınca derin bir oh çektim. Olay şu motosiklet boşta çalışıyor fakat vitese atınca duruyor aklıma gelen ilk şey ayaklık sensörü oldu ona baktım ilk başta gözle görülür bir şey yoktu daha akşam karanlığında da bir şey gözükmüyordu 200 metre geride benzinlik vardı çektim oraya başladım motoru sökmeye,komple söktüm motoru çünkü bujileri takarken orada kablolar vardı onları biraz kastırmıştı usta anahtar takabilmek için acaba dedim ordaki kablolar mı çıktı diyerekten depoyu da çıkarttım yerinde kabloları kontrol ettim ama orda bir sorun yoktu neyse kısa kesiyorum topladım motoru arkadaşı cağırdım bağladık çektik motoru bu arada ayaklık sensörunu kesip birbirine bağladım yine olmadı. Eve geldım gece saat 4 yattım kaltım motoru tekrar söktüm bu sefer oksitlenme olabilir diye bütün kablo uçlarına wd40 sıktım ama gene olmadı en sonda zincirin kapagını söktüm baktım ki ayaklık sensörünun kablosu ortadan kopmuş zincir yemiş orayı onu bağladım tık çalıştı :flower: yani kısaca böyle can sıkıcı bir olay yaşadım bu yazıyı okuyan birinin başına gelirse eğer böyle bir şey ne yapcağını biliyor artık. iyi günler

bu sitede eleştriler bitmez abi. Bu bilgiyi paylaştığın için sağ ol.

Aynen öyle sıramalada hata varsa zaten çalışmıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------

Motor çalışıyor boşta fakat vitese atınca duruyordu,debriyaj manetin de müşür var ona bakarsan ordan da yapar

Motor çalışıyor boşta fakat vitese atınca duruyordu,debriyaj manetin de müşür var ona bakarsan ordan da yapar

Debriyaj müşüründe olsa idi boştayken hiç çalışmazdı. Viteste iken marş basamazdın değil mi? Ben panik yapıp, depoyu sökerek kendine eziyet çektirmişsin, soğuk kanlılık her zaman daha iyidir diyorum. Sen ise çemkiriyorsun :)

Geçmiş olsun :king:

Elinde takım taklavatı olan herkes yapabilir bence,zor bir şey değil motorun çıplak olması bu yandan iyi her şeye rahatça ulaşabiliyorsun. Daha önce r25 sökmüştüm ondan sonra tövbe ettim yarış motorlarına

Geçmiş Olsun kardeşim Neyse ki Çözmüşsün sorunu :cat: Ömrümüzü Yedi Bu Sorunlar Ama Motorsuz'da Olamıyoruz Dertleri Bile Heyecanlı :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar