2.El Motosiklet Değeri Hesaplama

Sitenin garip bir fiyatlandırması var.
3 araç fiyatı sorguladım,
otomobil için sahibinden.com piyasası ile paralel değerler veriyor.
Bir araçta piyasanın üstünde , diğer araçta altında değer verdi ama üç aşağı beş yukarı aynı değerler.
Motosiklette ise belirgin şekilde düşük fiyat verdi.

Her ne kadar birkaç yıl önce ucuza alsak da,
TL değer kaybedip sıfır fiyatları her geçen gün yükseldiği için ikinci elleri de artmakta.
Diğer değişken ise alım gücü ya da düşük faizli krediler diyelim :)

Son düzenleme:
Sitenin garip bir fiyatlandırması var.
3 araç fiyatı sorguladım,
otomobil için sahibinden.com piyasası ile paralel değerler veriyor.
Bir araçta piyasanın üstünde , diğer araçta altında değer verdi ama üç aşağı beş yukarı aynı değerler.
Motosiklette ise belirgin şekilde düşük fiyat verdi.

Her ne kadar birkaç yıl önce ucuza alsak da,
TL değer kaybedip sıfır fiyatları her geçen gün yükseldiği için ikinci elleri de artmakta.
Diğer değişken ise alım gücü ya da düşük faizli krediler diyelim :)

Katılıyorum....:cat:

2.el motosiklet alacak veya motosikletini satacak arkadaşlar için küçük bir bilgi vermek istiyorum.

http://tsb.org.tr/

Türkiye sigorta birliğinin web sitesinde Kasko Değer Listesi isminde bir menü var.
Aracın model yılını giriyorsunuz,
Aracın Markasına Motorsiklet seçiyorsunuz,
Aracın tipi olarak da marka ve modeli seçiyorsunuz

Aracın kasko bedelini öğrenmiş oluyorsunuz.

Bu fiyat üzerinden motosikletinizin temizlik-kaza durumuna ve pazarlık payına göre maksimum +- %10 koyarak 2.el fiyatı belirleyebilirsiniz.2.el sitelerindeki şişirilmiş fiyatlara bakarak fiyat belirlemek veya motor almak mantıklı değil.En sağlıklı yol bence budur.Alırken de satarken de zarar etmezsiniz.Naçizane tavsiyemdir.

Ben beğendim.2 motorumunda fiyatları doğru çıktı.fikir verme açısından faydalı olabilir

Nasil cikmiyor?

Tabloyu kullanmayi bilmiyorsun

2017

29.200

Arkadaş benim tepemi attırma şimdi, seçeneklerde(Dropdown'da) çıkmıyor.

E2EmA8.jpg

Son düzenleme:
Arkadaş benim tepemi attırma şimdi, seçeneklerde(Dropdown'da) çıkmıyor.

Hayirdir???

Sakin ol şampiyon

Bana neden çemkiriyorsun,tepen attiysa git duvara kafa at.

Ama hata bende ki yardimci oluyorum

Ben dahil diger insanlar nasil giriyor,??

Tum motosiklet marka/modelleri mevcut.

Aracin markasina ktm yazmayacaksin

Motosiklet olani seçeceksin

Sonra tip kismindan marka model sececeksin.

Ondan sonrada emin olmadan burada atar yapmayacaksin

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Markaya motosiklet seçip deneyin :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Benim motora 12.567,00 ₺ demiş.

Gecen hafta satın alırken kasko değeri 9280 cıkmıştı noterde, arada ciddi fark var

gerçi resmi bir site hala motorsiklet yazıyor ise, cok da ciddiye almamak lazım.

Aldın mı sonunda :)? Hayırlı olsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Pazarın dinamikleri farklı olabiliyor Mesela benim motor pek tutulan, milletin almak için sıraya girdiği bir motor değil. İlan fiyatı, kasko değerinin de altındaydı, ben de o fiyat üzerinden bir de indirim aldım. Motorun yanında led far, ilave tur camı, topcase demiri ve led stopları da bana hediye etti eski sahibi. Şu an ben kasko değeri üzerinden ilan açsam muhtemelen satmak için 6 ay bekler, yine de satamam.

20900 çıktı 1300 tl hasar kaydı var 15binde motorum kaça satıcam yani ben şimdi :)

Yalnız çoğunun karıştırdığı bir durum var; kasko değeri ile satış değer birbirinden çok farklı şeyler. Biri, örnek veriyorum, bir kazada pert olma durumunda kasko veya diğer taraftan talep edilecek tutar ile alakalı bir şey.(-diye biliyorum, yanlışsa düzeltin).
Misal 67 model bir Mustang'ın kasko değeri (çıkmaz büyük ihtimal ama) ile satış fiyatı aynı olur mu? Dağlar kadar fark çıkar.

pulsar ns 2000 0 fiyatından daha yüksek gösteriyor :D
Hemen al sat yapmak lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Umarım ÖTV değerini düşürürlerde 2. el piyasası patlar. 2. pazarında böyle vicdansızlık, merhametsizlik olamaz. Adamlar sıfır fiyatına 2016 model araç satmaya çalışıyor.

Şimdi 26 ,27 bib tl Para verip 2013 model piaggio x10 350 alacaksın 3000 tl kasko parası vereceksin ,araç pert olursa adamlar sana 23,660 tl verecek. Arada bize de 6 bin tl girecek . 2,3 parça grenaj değişimi olan 18bin küsür km 7 yaşında boş motosiklete 26 bin tl para istiyor vicdansizlar.

Şimdi 26 ,27 bib tl Para verip 2013 model piaggio x10 350 alacaksın 3000 tl kasko parası vereceksin ,araç pert olursa adamlar sana 23,660 tl verecek. Arada bize de 6 bin tl girecek . 2,3 parça grenaj değişimi olan 18bin küsür km 7 yaşında boş motosiklete 26 bin tl para istiyor vicdansizlar.

O kasko değeri aracın 0km de ise. Birde kullanıma bağlı, yıpranma değeri düşecekler ve sana öyle ödeme yapacaklar.

Eskiden her sene yeniden değerleme oranında rayiç bedeller artardı ama son 2 senedir hep aynı. Sanırsın hiç değer kazanmıyor. Hep değer kaybediyor araçlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar