yatak sarar, kol çıkar diyorsunuz. Haklılık payı mevcut.
Hocam ben artçım varken 3 kere düşünürüm. Eğer akan bir trafikte isem 70 i gecmem, aralara girmem, emniyet şeridi kullanmam artçı ile. Sağ şeritten tıngır tıngır giderim sakince.
Sizin örneklerden anladıgım kadarıyla ekipmansız ve hız mevcut, bu 2sini de yapmam ben. Kader bu belli olmaz, ben yapmam ama tali yoldan gelir vurur bi araç orası ayrı bir konu. Motoru artçınız var bilinci ile sürdüğünüz sürece artcı almak sıkıntı olmaz.
Çocukları olan bir çift, iki ayrı motosikletle gezmeye karar verdiler ve hanım kişi artçılıktan motosiklet sürücülüğüne terfi etti.
Sanırım çiftler için en temiz çözüm bu
Artçı meselesi mevcut haliyle çok tehlikeli ama kurallara uyulursa çok daha güvenli hale geliyor.
Benim gördüğüm kadarıyla işin şu tarafı bilinmiyor:
https://i1.wp.com/www.motorhikayesi.com/wp-content/uploads/2015/02/artc3a7c4b1-21.jpg
Yolcunun, artçının ana tutuş/tutunuş noktası dizleridir ve sürücünün kalçalarına esas olarak dizleriyle tutunur.
Bu tutuş, özellikle gaz açmalarda en güçlü tutunmayı ve en az denge kaybını getirir; üstelik sürücünün dengesini de çok az etkiler.
*
Artçılı Sürüş yazıları:
1- Artçı Aldığınızda (1/2) uzun, bol okumalı sürüm için tıklayınız.
2- Yolculu (Artçılı) Sürüş Prensipleri (2/2), kısa madde halinde okumak için tıklayınız.
Art ci almayın.....almayın...almayın.
Zamanın da genç ken severdik kızları aet ci yapmayı gezmeyi.
Şimdi aklıma geldikçe tüylerim urperiyor...
Art ci almak salaklığın nirvanasi ...
dediğim gibi sollamaya çıkan şahin sürücüsü sarhoş. kazanın görüntüleri bize ulaştı. virajda sollamaya çıktıktan 2 saniye sonra motorun ışığı gözüküyor. arkadaş arabayı görünce yavaşlıyor zaten hızı 60-70 ya var ya yok ama sürücü sarhoş olduğu için o an göremiyor ve çarpışıyorlar. hız yok ekipmansızlık var. ekipman olsa da bu kazada değişen bir şey olacağını sanmıyorum.
Artçı pegi yok benim motosiklette. Kısa mesafeye bile kimseyi al(a)mıyorum ��
Art ci almayın.....almayın...almayın.
Zamanın da genç ken severdik kızları aet ci yapmayı gezmeyi.
Şimdi aklıma geldikçe tüylerim urperiyor...
Art ci almak salaklığın nirvanasi ...
Bazen yolda giderken biri otostop çekse de motoru verip artçı olsam diyorumböyle uyuklaya uyuklaya gitsem
![]()
artçı binmekten nefret ediyorum bende.
Hakimiyet bende olmadıgında sinirim bozuluyor.
senin cıbıra artçı alınıyor muydu yav :queen:
hahah olabilir :queen: taşıyabilecek isen 270 kilo al bizi artçı
havalar ısınsın izmire gel de bi fututututu diye gezelim
tabi benim tecrübem az, fen futututu yaparsın ben fıtıtıtı :queen:
Yolcu peglerinin olmaması?? bak buda güzel taktikmiş.
Ama daha güzeli benim taktik; artçı almak istemediğim kişinin direkt yüzüne söylüyorum öküz gibi. Önce karşı taraf kısa süreli bir şok yaşıyor. Eğer yüzsüzse ve "niye ya, ne olur alsan, 2 adımlık yol?" vs diye uzatırsa pat diye nedenini de söylüyorum 2. şoku yaşıyor :cherry:
Zaten sevdiğim ve motosiklet kültürü olan kişileri ekipmanları tam olmak kaydıyla artçı alırım. Onda sorun yok.
Ama kasksız, ekipmansız hele hele yeni tanıştığım biri binmek isterse net şekilde cevabını alıyor
En güzeli lafı hiç dolandırmadan söylemek. Ortada hiç soru işareti kalmıyor.