Daha önce de yazdım şimdi de yazıyorum. Motosiklet tek kişilik araçtır. Birden fazla kişiyle yolculuk edilecekse bu araç otomobil olmalıdır
ha sen carpmasan baskası carpar diyeceksiniz, o da doğru. Ama bu durum tüm araçlar için geçerli.
Carpma esnasinda motosiklet uzerinde bulunmakla, araba ya da otobus icinde bulunmak arasinda buyuk fark var ama... Motosikletin farkedilme dezavantajini da uzerine eklemek lazim.
Hocam ekipman olunca ölümsüz olunmuyor. Kaza yapılan motosiklet R25 di. Kaza yerinde motorun yarısı yoktu. Yani kazanın şiddeti büyüktü. Kafa kafaya arabayla çarpıştığınız zaman sizi yerinizde tutan birşey yok. Havaya fırlayıp yere çakılıyorsunuz ki arkadaşımın başına gelende bu. Kaskı vardı ancak vücudunda ki bütün kemiklerin kırık olduğunu söylediler.Dogrudur ancak zaten motosiklete binerken bu riski göze alıyoruz, artçı da bu riski bilerek biniyor ise sıkıntı olmamalı.
Konudaki tüm örneklerde (ölünün arkasından konusma amacıyla değil sadece ders olması amacıyla söylüyorum) sürücü ve artçı ekipmansız ve kasksız olarak sürüş halinde, yani bu olaylar motosiklette artçı olmaktan ziyade bilinçsizlik nedeniyle ölümle sonuclanmış.
Hocam ekipman olunca ölümsüz olunmuyor. Kaza yapılan motosiklet R25 di. Kaza yerinde motorun yarısı yoktu. Yani kazanın şiddeti büyüktü. Kafa kafaya arabayla çarpıştığınız zaman sizi yerinizde tutan birşey yok. Havaya fırlayıp yere çakılıyorsunuz ki arkadaşımın başına gelende bu. Kaskı vardı ancak vücudunda ki bütün kemiklerin kırık olduğunu söylediler.
Ekipman darbeden belli bir yere kadar korur. Ekipmanların amacı motosikletten ayrıldığımız zaman asfalt sürüklenmesinden bizi korumaktır. Çelik'ten yapılma ekipmanda giyseniz biliyorsunuzdur ki bariyere çarparsanız ikiye bölünürsünüz. Evet kask olsa çocuğun belki kurtulma ihtimali vardı ama tam ekipmanlı olmak çarpışmalı kazalarda iş görmez.
belki de haybeye korkup risk almadım.
Sadece gereksiz korkmuşsun abi. Şehirdışına 80-90'la cruiser gibi gitsen, hiçbir şey olmazdı![]()
Süratte problem yok, senin bildiğin o güzergahta adamın teki motorda kızı görür ve hayvanlık yapıp kaza yapmama sebep olursa ve kızın başına birşey gelirse diye düşündüm. Yoksa düz yolda 80-90 gitmek önemli değil.
Kadın görünce herkeste gaza gelmek gibi bir sapkınlık beklemekte, ne bileyim 21.yy'da biraz komik geliyor.
Sadece gereksiz korkmuşsun abi. Şehirdışına 80-90'la cruiser gibi gitsen, hiçbir şey olmazdı![]()
eskiden tanıdığım çok güzel bir kadın "beni de haftasonu gezdirsene" dedi,kendimce güzel bir program yaptım. Kumbağ taraflarına gidip rakı balık yapacak, gece de otelde kalacaktık.
Yolda kaza olmasa bile,gece otelde olabilirdi.
Yinede vazgeçmekle iyi karar almişsin başkan.
Tabi başkan, işin içinde o kafayla balkondan düşme riski var![]()