Zincir Yağları

Arkadaşlar çok açılmıştır bu konu ama güncel bilgileri toplamak için arada açmak lazım .

Ben motul c3 ve c4 zincir yağ kullanıyordum. Ama sanki biraz yapış yapış oluyor çok toz topluyor falan.

Repsol marka yağı ve Würth'ün kuru yağlarını falan duydum. Bunlar hakkında bilgisi olan ya da zincirin ömrünü uzatan daha az kirleten bir yağ var mı öneriniz olarak ?

Motul C4 den sonra elime Bruno marka zincir yağı geçti ilginçtir ki çok ucuz ve baya baya kaliteli.su gibi degil dogru kullanıldiginda sıçrama da yapmıyor denemeni öneririm kaliteyi her zaman parayla satın alamıyoruz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
90 numara şanzıman yağı

Kirletmeyen/En az kirleten diyebileceğimiz kuşkusuz Würth HHS Dry lube. Ben bu yağı epey ve memnuniyetle kullandım.

Kuru yapısından ötürü insanda "ulen işe yaramıyor mu, uçup gidiyor mu?" kaygıları oluşturuyor. Çünkü zincir tertemiz ve yağsız gibi gözüküyor. Böyle olunca sık sık yağlıyordum. Ancak herhangi bir eksisini zararını görmedim.

Kendisi ucuz ve sıfır zinciri 40 TL olan motora geçtiğimden beri ise 90 numara şanzıman yağı kullanıyorum.

Kirletmeyen/En az kirleten diyebileceğimiz kuşkusuz Würth HHS Dry lube. Ben bu yağı epey ve memnuniyetle kullandım.

Kuru yapısından ötürü insanda "ulen işe yaramıyor mu, uçup gidiyor mu?" kaygıları oluşturuyor. Çünkü zincir tertemiz ve yağsız gibi gözüküyor. Böyle olunca sık sık yağlıyordum. Ancak herhangi bir eksisini zararını görmedim.

Kendisi ucuz ve sıfır zinciri 40 TL olan motora geçtiğimden beri ise 90 numara şanzıman yağı kullanıyorum.

bu 90 numara yağı yüksek cc motorlarda da kullanabilr miyiz ?

ıpone zincir yağı kullanıyorum.Gayet menunum ve yanlış hatırlamıyor isem 700-800km ye kadar garanti veriyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bu 90 numara yağı yüksek cc motorlarda da kullanabilr miyiz ?

Her motorda kullanırsınız, sadece özel zincir yağlarına göre daha sık (kuruda 200-250km, ıslakta her gün) tazelemeniz gerekir. Fiyatı çok çok daha uygun ama zahmeti daha fazla olan bir yöntem.

Birçok farklı markayı denedim ipone beyaz renkli yağda karar kıldım. Motul C5 de iyidir. 90 numara yağ ise zincir üstünde tutunmuyor lastiğe gidiyor hep.

bende enteresan bir şey deneyimledin ufak cclerde castrol gayet iyi sonuç verdi r25 pulsar z250sl.ama hacim büyük olunca olmadı kawasaki vulcan s ve mt07.sıçrıyor zincirden ses geliyor ve erken bitiyor.c4 aldım ciddi fark var şu an.zincir sesi baya baya kesildi ve ömrü de baya bir uzadı.motor nc750 ise sizde de sıkıntı olmaması lazım torklu motor.ama dediğinz doğru biraz fazla yapışkan ve dolayısıyla toz toplamaya daha meyilli.bu kalitede benim bildiğim ıpone var isterseniz onu da bi deneyimleyin.

bende enteresan bir şey deneyimledin ufak cclerde castrol gayet iyi sonuç verdi r25 pulsar z250sl.ama hacim büyük olunca olmadı kawasaki vulcan s ve mt07.sıçrıyor zincirden ses geliyor ve erken bitiyor.c4 aldım ciddi fark var şu an.zincir sesi baya baya kesildi ve ömrü de baya bir uzadı.motor nc750 ise sizde de sıkıntı olmaması lazım torklu motor.ama dediğinz doğru biraz fazla yapışkan ve dolayısıyla toz toplamaya daha meyilli.bu kalitede benim bildiğim ıpone var isterseniz onu da bi deneyimleyin.

Abi 125cc motorum var castrol bende kullandım nedense hiç memnun kalamadım ya. Ne kadar özenli sıkıp beklesemde yine sıçrıyor anlam verememiştim

Aslında Würth'ün kuru zincir yağlamasını çok merak ediyorum. Galiba mumsu bir yapısı var. Çok yapışkan değil hareket halinde ısınıp zinciri rahatlatıyor. Toz da toplamıyor ama yinede yorumlarınız benim için değerli okumaya ve bilgilenmeye devam etmekte fayda var

F54

Aslında Würth'ün kuru zincir yağlamasını çok merak ediyorum. Galiba mumsu bir yapısı var. Çok yapışkan değil hareket halinde ısınıp zinciri rahatlatıyor. Toz da toplamıyor ama yinede yorumlarınız benim için değerli okumaya ve bilgilenmeye devam etmekte fayda var

bi ara alıp kullandım nc de zincirde gram yağ gözükmüyor bu sebeble güvenip bi daha kullanmadım
artık motordan çıkan yağı kullanıyorum fırça ile sürüp geçiyorum

Dünyayı gezerken XCP Chain Lubricant kullanıyorum. Orijinal zincirimi 74 binde değiştirdim, gerisini siz düşünün.

ben son 2 motorumda motul c5 kullanıyorum hem uygulaması kolay hem taşıması kolay hemde krem gibi kıvvamı olduğu için sürerken rahat görebiliyorsun bir de en temiz sonuç spreyde kremde olsa akşam motoru kullanmayacaksam sürüp bırakınca oldu yağ tamamen yapışıyor zincire sıçrıyor diyen arkdaşlara tavsiyem budur deneyin fark ediyor genelde sürüp 1 2 saat bekler öyle binerdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar