- Konu Yazar
arkadaşlar bayadır tek tek topladığım pcmi bugün sonunda bir araya getirdim.ekran kartım yok en başta bunu söyliyim.biraz canım sıkıldı açıkcası çokda kurcalamak istemiyorum tam nedenini bilmeden.ryzen 1600af b450 msi gaming plus max ana kart corsair 3000hrz ram 250m2ssd ve 500gb hard disk.öncelikle hard disk eski 2008 üretimi.sıkıntım ekrana görüntü alamıyorum.on board ekrandan takıyorum tabiki hdmi ve dvi üzerinden denedim yok.kablo değiştirdim yine yok.sonra fark ettimki ana kart üzerinde VGA ışığı yanıyor.bu neyin sorunu ne demek istiyor?baya bir araştırdım ama elle tuttulur bir şey bulamadım.parçaların hepsi 0 sadece hard disk eski.elle tutulur tek cevap bu şekilde görüntü alamazsın oldu onboard ekrandan.ama o zaman hdmi ve dvi niye arkaya koymuşlar.yada bios update mi yapsam bilemiyorum ama ryzen 3.nesile kadar uyumlu sorun olmaz diye tahmin edebiliyorum.bilen bir arkadaşımla topladık toplamada sıkıntı olucağını sanmıyorum kablolar vs kontrol ettim.varsa a dan z ye bilen anca o çözecek bu işi.olmadı arkadaştan ekran kartını söküp denicez teşekkürler