mülteci akını mı? sınırdan sokmadıktan sonra ne yapabilirler? sınırında bekleyen asker sayısını üç katına çıkar, termal kameralar koy ve sınırdan kimseyi geçirme.
masum insanlar geliyor burada canımızı okuyorlar, imanımızı gevretiyorlar, nasıl masum insanlar bunlar? sınırdan kimseyi almayacağız, zorla girmeye çalışanları vuracağız, her ülkenin sınırlarını koruma hakkı var, sığınmacı bahanesiyle tip tip insanlar geliyor... bunlar yanlış işler, kimse alınmamalı sınırdan ve bizimde gidip oralarda savaşmamıza şu anda gerek yok.
yani sizlerin böyle bir şeyi desteklemeniz beni hayrete düşürüyor, şu anda yanlış yapılıyor. ne bileyim yani daha sınırımızı bile koruyamayan tuhaf bir ülke olduk çıktık.
anlamıyorum sizi arkadaşlar
meselenin evrildiği noktayı anlatmak adına tane tane yazdım
dün bildiklerinizde takılıp kalmazsanız, daha sağlıklı yorumlarsınız diye uğraştım
suriyede kim terörist?
babasından yönetimi devralan esad meşru mudur? hiç meşru olmuş muydu?
ülke halkının yarısı ya ölmüş ya topraklarından sürülmüş, kalan kısmının nerdeyse yarısı muhalif unsurların tarafında, kendi yandaşlarıyla kazanamadığı bir iç savaş için irandan milis getirip rus ayısına ülkesini bombalattıran, diktası yıkılmasın diye ülkesinde bu kadar büyük bir yangının çıkmasını göze alan esad değil mi buradaki en büyük terörist?
başka kimlerdir?
ülkede iç savaş çıkaranlardır başta tabi?
ancak esad, bu getirilen cia destekli militanları bastırmak adına çoluk çocuğu katlederek, belki bu meselede muhalif kanatta kalmayacak bir çok insanı da karşısına almış, gelen dip dalgasından da kıçını iran ve rus desteğiyle kurtarmıştır. çünkü ülkesinde arkasındaki silah gücüyle ayaktaydı, onu da ingilizlerden miras aldı.
şimdi arkasına aldığı güçle, belki kazara karşı tarafta kalan masumlara zerre acımadan hareket edendir asıl terörist (zamanında isyancılar da biraz böyleydi)
peki savaşın ilk zamanlarından bu yana kimler kaldı? kimler ne yaptı? kimlerin başına neler geldi? milyon değişkenli denklem bu
bunun ayırdında olmadan, kestirme yoldan, ideolojik telkinlerle acımasızca sözler sarf etmenizden hoşnut değilim; yakıştıramıyorum
iti kopuğu memlekete doldurmak hataydı, yine doldurursak yine hata yaparız
bu savaş keşke çıkmasaydı; eski haliyle suriye bu günküne yeğdir elbet
peki abd karşıtlığı üzerinden rusyayı, iranı, esadı aklayabilir misiniz?
masumların tarafında olamayan ideolojiler batsın
bugün tam ihtiyaç bulunan şey: TSK hakimiyetindeki güvenli bölgedir
BİZENE ELİN SURİYESİNDEKİ İÇ SAVAŞTAN.
Hay emperyalistler kovalasın sizi emi...
Ben ülkemde, vatanımda ve toprağımda SURİYELİ İSTEMİYORUM. BENİM VERGİMDEN BU YAVŞ.KLARA PARA AKSIN İSTEMİYORUM. BUNU ANLAMAK BU KADAR ZOR MU? Biz kendimizi koruyacağız diye bu ne idüğü belirsiz mahlukatlara yert yurt yapacağız onları savunacağız... eee? benim ülkemde açlıktan ölenleri ne yapalım? Daha geçen gün adam kamyonuna astı kendini. Hiç mi ders almıyorsunuz? Bu kadar mı gözünüz kör. Ülke sınırından içeriye aldık derken ben almadım. Bana sormadı. Girmesini uygun görenlerin de Allah belasını versin. Benim paramdan 1 krş. onlar için harcayanın, harcatanın ve buna göz yumanın da Allah belasını versin.
HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.
Nasıl anlamadım ? Bizim mi oldu artık oraları ?başka ülkenin toprağı derseniz, esattan veya ruslardan çok daha fazla hak sahibiyiz şu durumda
ülkedeki fakirliğin sebebini bilmiyorsun, matematikten de anlamıyorsun
suriyelilere harcanan paranın, başka suretle hiç edilenlerin yanında esamesi okunmaz
kaldı ki bu kaynağın bir kısmı da dışardan geliyor
fakir, fakirliğinin sebebini öteki fakirlerden bilirse, nasıl düzelteceğiz bu işleri?
hem baştan beri suriyenin bir kısmında hüküm kurarak mültecileri oraya yerleştirelim fikrini savunuyordum
demek okumadan cevaplamak veya okuduğunu anlamamak sorunun da var
başka ülkenin toprağı derseniz, esattan veya ruslardan çok daha fazla hak sahibiyiz şu durumda
vermiyorlar da teknik olarak öyle olmak durumundaNasıl anlamadım ? Bizim mi oldu artık oraları ?
osmanlı kafasında değilim, sen okumaktan veya anlamaktan acizsin; oradaki radikal unsurları da bertaraf edecek ve çatışmayı azaltacak çözümü anlatıyorumero___' Alıntı:Osmanlı kafasından kurtulunuz. Orası bizim değil. Benim değil. Senin de değil. Türkiye toprağı değil. Osmanlı kafasındaysan yallah Osmanlı topraklarına.
Bu hayaller emevi camiinde namaz kılanların hayalleriyle aynı kategoride , bize sadece zararı dokunur. Kimse geri gitmez artık oraya. Yeni gelenleri engelleyebilsek büyük başarıdır , belki kuzey ırak taraflarına yollanabilirler ?vermiyorlar da teknik olarak öyle olmak durumunda
henüz bunları konuşmak için erken olmakla birlikte şahsi görüşüm ve olması hususunda duacı olduğum yöntem tam olarak şöyledir
hatay güneyinden fırata uygun bir hat çekilir
tsk koordinesinde bir savunma gücü oluşturulur, diğerleri feshedilir
bölgenin inşası için avrupadan destek alınır, 2 büyük şehir inşa edilir
türkiyedeki mültecilerin büyük kısmı da oraya gönderilir
bölgede bulunan tüm kaynaklardan faydalanılır (Türkiye adına da), tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle (topraklar uygun ve fırat havzası yeterli sulama sağlıyor) oradaki yerleşimcilerin kendilerini geçindirmeleri sağlanır
yapılabilir mi?
Bu hayaller emevi camiinde namaz kılanların hayalleriyle aynı kategoride , bize sadece zararı dokunur. Kimse geri gitmez artık oraya. Yeni gelenleri engelleyebilsek büyük başarıdır , belki kuzey ırak taraflarına yollanabilirler ?
Adını siz koydunuz zaten , bir hayal. Dünyada işler öyle yürümüyor , reel politik diye bir şey var ve bunu kimin yürüteceği de belli , zamanında "monşer" diye aşağılanan diplomatlarımızın fikirleri dinlenseydi bunlar olmayacaktı. Yol yakınken onlar tekrar göreve gelmeli.
Karşı tarafın ciddileşeceğini de düşünsek mi acaba ? Neyse , olacak olan olacak , kaderimiz kötü yazılmış , çekeceğiz.
"Kremlin’den yapılan açıklamada, “Türkiye’nin İdlib’deki Suriye hükûmet güçlerine karşı askeri operasyonu en kötü senaryo olur” denildi."
Rus sitelerinde böyle haberler var. Belki bir çeşit gözdağı , belki gerçek bilemem. Ama gözükaralık yanlış , gerçekçilik zamanı.