CB125E ÇALIŞMIYOR

Dün akşam çalışan motor bu sabah çalışmadı marşa basıyorum tık yok jikleyi çektim basıyorum yine çalışmadı en son vurdurmayı denedim yine çalışmadı buji başlığına baktım marşa bastığımda kıvılcım atmıyordu sebebi nedir acaba?

(Benzinim var)

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Dün akşam çalışan motor bu sabah çalışmadı marşa basıyorum tık yok jikleyi çektim basıyorum yine çalışmadı en son vurdurmayı denedim yine çalışmadı buji başlığına baktım marşa bastığımda kıvılcım atmıyordu sebebi nedir acaba?

(Benzinim var)

Problemin ateşlemede olduğunu sizde fark etmişsiniz. Ateşleme yapan elemanları kontrol ediniz. Kablolarda problem olmuş olabilir. Belki fare kemirmiş olabilir ki başıma gelmiş bir olay :) . Ateşleme elemanlarını dikkatlice kontrol ediniz.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Anlayamadım tam olarak, marşa basınca tık deyip kalıyor mu yoksa motor dönüyor fakat ateşlememi yok? Motor dönüyorsa bujiyi sökün pipoya takın ve buji ucunu motorun şasesine değdirerek marşa basın, eğer kıvılcım görmüyorsanız öncelike buji, buji piposu, buji kablosu, bobin ve cdi beyin sırası ile bunlara bakın anlamıyorsanızda anladığınız yere kadar kontrol edin gerisini tamirciye bırakın.

Basit bir buji problemi olabilir, bobin ve cdi kaynaklı olacağını sanmam

Marş dönüyor fakat motor çalışmıyor buji yeni değişmişti (3000 km oldu değişeli) buji başlığını çıkarttım marşa bastığımda içinde normalde kıvılcım atması geriyor ama atmıyor akşam dediğinizi yapıcam bujiyi söküp şaseye deydirip marşa basıcam bakalım buji çakıcakmı?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Marş dönüyor fakat motor çalışmıyor buji yeni değişmişti (3000 km oldu değişeli) buji başlığını çıkarttım marşa bastığımda içinde normalde kıvılcım atması geriyor ama atmıyor akşam dediğinizi yapıcam bujiyi söküp şaseye deydirip marşa basıcam bakalım buji çakıcakmı?

buji piposunun içinde kıvılcım olmaz, bujiyi pipoya takın ardından şseye değrdirerek marşa basın ateşleme ancak öyle gözükür.

Motoru yıkadıysanız yanda buji ıslanmış/nemlenmişse olabilir. Kuruyunca çalışır ama bujinizi ve buji kablosunu fön makinesiyle kurutun oksitlenmesin. Geçmiş olsun.

Motoru yıkadıysanız yanda buji ıslanmış/nemlenmişse olabilir. Kuruyunca çalışır ama bujinizi ve buji kablosunu fön makinesiyle kurutun oksitlenmesin. Geçmiş olsun.

Yok yıkamadım yağmur altında kalmıştı belki ondan olabilir ama şuan çalışmasında birşey yok bakalım bobin siparişi vermiştim gelsin onu takınca fark olucakmı çalışmasında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar