Hidrolik haznesini açtın mı ?
Pistonu tek tarafdan geri itmeye çalıştıysan yerinde kasmıştır geri gitmez , yani hazne kapağı ile ilgisi yok zaten kapakta hava deliği var.. pistonun önüne eski balataları sok ve maneti hafifçe sık ki piston biraz hareketlenip tekrar merkezlensin , sonra iki tornavida ile pistonu karşılıklı geri it..
Benim haznelerde hava deliği yok mecburen açıyorum kapağı o yüzden öyle söyledim.
Doğrudan pistona kuvvet uygularsan zarar verirsin. Eski balataları yerine tak. Balataların arasına bir tane anahtar veya kalın tornavida sok. Sağa sola kastırarak balataların arasını aç. Böylece pistonlar içeri girecek ve yeni balata için yer açılacak.
Çözüm budur, başka bir şeye gerek yok.
Tabi kesin oyledir,
Sen pistonlari geri almadan(kaliper sistem havasini),balata arasina tornavida sokup,diske girecek kadar arala,hatta zorla ve balata yuzeyini boz,
Yaa benim,disk yuzeyim bozuldu.
Balatam ıslık çaliyor.
Vs.vs.şikayetler.
Bunlar bizzat gördüğüm,ve yaşanmiş durumlardir.
İyi de zaten eski balataları sökmeden önce sokmak gerekiyor tornavidayı. Yani çizilecek olan balata yeni takacağımız değil, atacağımız eski balata. Havasını alma konusunda ise zaten eski balata inceldiği için pistonlar balatayı dışarı itmişti, bu yüzden hidrolikte zaten yeterince boşluk var. Tabi balatayı değiştirmeden önceden hidroliği fullememiş olduğunu varsayıyoruz.
Ben pulsarımda her zaman bu anlattığım şekilde balata değiştiriyorum. Balatayı değiştirdikten sonra hidrolik kapağını açıp hidroliği değiştiriyorum. Şimdiye kadar bir sorun olmadı.
Tabi kesin oyledir,
Sen pistonlari geri almadan(kaliper sistem havasini),balata arasina tornavida sokup,diske girecek kadar arala,hatta zorla ve balata yuzeyini boz,
Yaa benim,disk yuzeyim bozuldu.
Balatam ıslık çaliyor.
Vs.vs.şikayetler.
Bunlar bizzat gördüğüm,ve yaşanmiş durumlardir.
Fırsat bu fırsat diyip çakmaya çalışmadan önce iyi okuyun,
Orada " Eski balataları yerine tak." yazıyor. Turşusunu mu kuracağız eski balatanın?
Yeni balatayı tornavidayla kastır diyecek kadar da eşek değiliz rahat olun.
Yargıdan önce dikkat.
Ok.eski balatadan destek alarak pistonu geri itersen sorun yok..
Ben yeni takilan balatayi kastettim.
Ust kisimda dedigim gibi,
Ustayim diyen kisilerin,yeni taktigi balata arasina,kanirta kanirta tornavida soktugunu gordugum icin belirttim.