Herkese selam,
@COQ & @LUKAS hoş buldum doğrudur iş güç v.s. derken bayağı uzak kaldım. İnşallah daha fazla vakit ayırabileceğim artık.
Gelelim işin detayına.
Uzun yazıları ve okumayı sevmeyen bir millet olmamız nedeni ile burada kimsenin vaktini fazla almamak adına detay yazmamıştım. Zaten mail ile geri dönenlere gereken cevapları verdim. Hafta içinde de bu mail atan arkadaşları arayarak konuyu iyice detaylandıracağım.
Gelelim işin içeriğine.
Hepimiz motosiklet veya otomobil alırken, zaman zaman uzak mesafelerde tanıdıklar arıyoruz. Bu nedenle de aslında buralarda gezinip aslında hiç tanışmadığımız ama motosiklet.net aracılığı ile sanal ortamda tanıdığımız arkadaşlarımızdan destek almaya çalışıyoruz. Tıpkı yıllar önce sahibinden.com üzerindeki ilandan aldığım motorun Mersin İl Temsilcisi Yürekçe' nin olduğunu öğrenip tamam artık sorgulamaya gerek yok diyerek aldığım gibi.
Bu eş, dost, ahbap ile motorlu taşıt sorgulama sürecini kurumsal ve daha detaylı bir platforma taşıdım. Oto Adam, tam olarak bu işi yapıyor.
X kişi Türkiye' nin herhangi bir yerinde bir motorlu taşıt buldu. İlanları inceledi ama maalesef sözlü yada yazılı beyanların pekte geçerli olmadığı bir zamanda yaşadığımızdan teyit etmek istiyor. Ama ulaşmak zor, iş güç, bazen hava şartları, yada boşa gitmek var işin ucunda. En önemlisi de bu kapora dolandırıcılığı var. Kaporayı gönderdikten sonra ara ki bulasın satıcıyı.
Oto Adam şunu yapacak. Bulduğunuz aracın ilan bilgilerini Oto Adam ile paylaştıktan sonra. Firmamız daki arkadaşlar önce aracın, rehin, MTV, TPC v.s. gibi satışa engel evrak problemi olup olmadığının kontrollerini yapacak. Bu kontroller sonrasında aracın detayları ilandaki ile uyumlu ise, alıcıya bunu teyit edecek. Alıcı ekstra olarak resmi bir ekspertiz raporu ister ise satıcıya refakat ederek aracın ekspertiz raporlarını alacak. Ve bunları Oto Adam merkezi ile paylaşacak.
Böylece, alıcı almak istediği taşıtın niteliklerini aracın başındaymış gibi öğrenecek. Parası boşa gitmeyecek, zamanı harcanmayacak. Dolandırılma riski olmayacak.
Bizim ihtiyacımız olan, tam zamanlı olmayan. Bu tip vakalar da bize destek olabilecek ve bu desteğinin karşılığını alabilecek arkadaşlar bulmak. Hem vaktini değerlendirecek, hemde kazanç sağlamış olacaklar.
Bu arada, herhangi bir uzmanlık yada araçlardan çok iyi anlaması da gerekmiyor. Bir check list imiz var. Ona uygun kontrollerini yapması. Çok ince detaylara girerek dahi baksa 15 dakika sürmüyor bile. En kötü ihtimalle resmi ekspertiz ile birlikte bir araca ayırması gereken vakit maksimum 1 saat kadar olacaktır.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Daha detaylı bilgi almak isteyen olur ise, konuda verdiğim internet sayfasında bulunan telefon numarasından bana ulaşabilir. (Lütfen makul saatlerde

)
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"