Yağ pompası çizik ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar yağ pompasının durumu bu, çizikler normal mi? Yada bu çizikler neyden kaynaklanıyor?

RgabDR.jpg

kM216D.jpg

Ktm bloğunun içinde bile bajaj yaziyor haaa.

Çiziklerin sebebi,metal tozlarinin ve çapaklarin malzeme yuzeyini aşindirmasindan kaynakli.

Yuksek devirle çalişan bir sistem

O degilde benim merak ettigim mevzu,bmw G310R modelinin blok icerisinde de tvs yaziyor mu?

Son düzenleme:
Ktm bloğunun içinde bile bajaj yaziyor haaa.

Çiziklerin sebebi,metal tozlarinin ve çapaklarin malzeme yuzeyini aşindirmasindan kaynakli.

Yuksek devirle çalişan bir sistem

O degilde benim merak ettigim mevzu,bmw G310R modelinin blok icerisinde de tvs yaziyor mu?

peki değiştirilmesi mi gerekiyor ? şart mı bu haliyle ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Serkan bari sen deme yaw..
Çizikler değil pompa sorun yaratabilir abi, arkadaşın önceki konusunu hatırlıyorum yağ basınç uyarısı veriyordu makina sanırım. İyi kontrol etmesi lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben de 390ın yağ pompalarını değiştirmek zorunda kalmıştım, bunda birşey yok kullanayım der iş daha kötü bi yere varır. Yağ basıncını ölçmüşmüydün?

Silindir piston yatağın sebebi olabilir ama

Olamaz çünkü yağ pompasından sonraki adm yağ filtresi. O metal tozlar yağ filtresinden nasıl geçiyor? Geçemez ki. O zaman filtrenin mantığına uymaz. Yanlış mı düşünüyorum?

Yağ basıncı uyarısı tuhaf motor ısınınca yağ lambası yanıyor öbür türlü iken yanmıyor. Hatta şöyle, motor ilk çalıştığında hiç yanmıyor, yola gidip gel yine yanmıyor, sonra kontağı kapatıp açınca motor sıcaksa yanıyor yağ lambası.

Olamaz çünkü yağ pompasından sonraki adm yağ filtresi. O metal tozlar yağ filtresinden nasıl geçiyor? Geçemez ki. O zaman filtrenin mantığına uymaz. Yanlış mı düşünüyorum?

Yağ basıncı uyarısı tuhaf motor ısınınca yağ lambası yanıyor öbür türlü iken yanmıyor. Hatta şöyle, motor ilk çalıştığında hiç yanmıyor, yola gidip gel yine yanmıyor, sonra kontağı kapatıp açınca motor sıcaksa yanıyor yağ lambası.

Burada hic vakit kaybetme,

Yaz gogel amcaya,

Ktm 390 india oil pump problems

İlk çikan hindistan forumuna gir.

Alayi var,hatta fazlasiyla..

Hadi ben ekliyorum linki.

https://www.google.com/amp/s/www.ktmduke390forum.com/forum/issues-troubleshooting/14489-low-oil-pressure.html%3famp=1

Herşey hazir,baligi tutmak sana kalmiş..

Burada hic vakit kaybetme,

Yaz gogel amcaya,

Ktm 390 india oil pump problems

İlk çikan hindistan forumuna gir.

Alayi var,hatta fazlasiyla..

Hadi ben ekliyorum linki.

https://www.google.com/amp/s/www.ktmduke390forum.com/forum/issues-troubleshooting/14489-low-oil-pressure.html%3famp=1

Herşey hazir,baligi tutmak sana kalmiş..

Ben araştırdım burdakilerede burdakiler tam bir mal afadersin, bayiye götürün, showroma götürün vs konuyu öyle bir saptırıyorlar ki, quoraa ve forumlar böyle. Neyse teşekkürler hocam.

Forumdan Uzaklaştırıldı

bir de yağ pompasının yeterli yağ göndermediği senaryo var onu da izlemek lazım. Kafandaki soruları gidermenin en iyi yolu yağ basıncını ölçmek. Pompa işini yapıyor mu? yapmıyor mu?

Ben araştırdım burdakilerede burdakiler tam bir mal afadersin, bayiye götürün, showroma götürün vs konuyu öyle bir saptırıyorlar ki, quoraa ve forumlar böyle. Neyse teşekkürler hocam.

Dostum ilk sayfadaki yorumda,birisi yazmis,servis kontrol etmis ve yag seviyesi normal ise sorun olmadigini hatta pompanin ariza yapma ihtimalinin cok zor oldugunu belirtmis.

Yuksek ihtimalle,yag müşürunun karter içindeki(havuzdaki yağ)ile olan pozisyonunda(yakinlik/uzaklik) bir dizayn hatasi var.veya muşur kronik sorunlu.

Zira,

Normal seviyedeki yaği eksik gosteriyor.

En kotu senaryo ise,

Pompanin debisi,motorun devrine yetişemiyor,surekli geriden gelip yaglama yapiyor.

Bak sende bahsettin,motor isininca yani soguk calisma biterken motorun rpm mi normale donunce yaniyor.

Birde aklima,

Kullandigin yagin viskozitesi geliyor.

Bu durumda yağ yoğunluğuda onemli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

Edit:

Birde pompayla oturdugu yuzey arasindaki conta kaynakli olabilir mi?

Basinc kaybi yapmasi muhtemel

Zor ama,bir ihtimalde,pompa malzemesinin alasimindan(döküm ve talasli imalat,super finis vb) kaynakli(yuzey duzlemselliginde bir hata/vs.olabilir mi?

Oturdugu yerde,bel verme/atiklik yapabilir,bu da basinc kaybi yapar.

Gozle gorulmez,ancak 3D cmm olcu aleti lazim(prob ucu ile en az 6-8 noktadan olçu alinacak),mastarla olcmekte zor

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------

Son olarak,

Rodaj surecinin onemi bir kez daha karşimiza çikiyor.

Ne diyor,o efsane kullanici kitaplari,

İlk 750-1000km zorlamayin,tum kompenantlarin tum calisma sicakliginda birbirlerine oturma,alişma sureci vardir.

Hee,uretici illaki bunlari ongoruyor olabilir ama,istisnalarda kaçinilmaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
bazen diyorum ki benim motor bu kadar ilgisizlikte nasıl calısıyor.

fotoğrafa baktım yepyeni gözüktü bana , o çizikler bizim için "daha yeni bu" anlamına geliyor :queen:

Motosikleti
CBR 125 R 2014
bazen diyorum ki benim motor bu kadar ilgisizlikte nasıl calısıyor.

fotoğrafa baktım yepyeni gözüktü bana , o çizikler bizim için "daha yeni bu" anlamına geliyor :queen:

Halbuki çin motorları Türk kızı gibidir derdi rahmetli hep bir ilgi hep bir alaka ister :D Benbim cbr ın eski yağ pompasını dağıttım baktım çizikler var ama kaşıkların içi temiz.kaşıkların içinde çizik yoksa dert etmeye gerek yok sanki ama sormak lazım.

Dün konuştuğum bir Duke 390 sahibi söylemişti; düşük yağ basıncı uyarısı verdiği için yağ pompasını değiştirmişler, halen devam ediyormuş. Yağ basınç sensörünü değiştireceklermiş. Debriyaj kapağınım içinde mi göremedim oralarda bi işlem daha yapılmış yağa su karıştırıyormuş. Ona da kronik dedi

Motosikleti
D400
Halbuki çin motorları Türk kızı gibidir derdi rahmetli hep bir ilgi hep bir alaka ister :D Benbim cbr ın eski yağ pompasını dağıttım baktım çizikler var ama kaşıkların içi temiz.kaşıkların içinde çizik yoksa dert etmeye gerek yok sanki ama sormak lazım.

ahhaha :D benim çinlime laf yok , 2 bin km de bir bakım haric sadece geçen elektrikte sıkıntı olustu onu da 50 liraya yaptırdım.

Corona kapmış çinliler ile karıştırmayalım :queen:

sende şu cıbırı sat bi r25 al artık :bounce:

Motosikleti
CBR 125 R 2014
ahhaha :D benim çinlime laf yok , 2 bin km de bir bakım haric sadece geçen elektrikte sıkıntı olustu onu da 50 liraya yaptırdım.

Corona kapmış çinliler ile karıştırmayalım :queen:

sende şu cıbırı sat bi r25 al artık :bounce:

Dur 2 sene sonra alacağım motor belli NC 750 X :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------

Burada ki honda servisindekiler ölmeden honda dan başka motor çok zor alırım ben :D

Motosikleti
D400
Dur 2 sene sonra alacağım motor belli NC 750 X :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------

Burada ki honda servisindekiler ölmeden honda dan başka motor çok zor alırım ben :D

125 den 750'ye gecince direk seni taşlamak için konu acacagım.

125 den sonra 200 sonra 250 sonra 400 sonra 650 sonra 750 alacaksın, forumun prensibini bilmiyon mu döveriz seni :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar