- Motosikleti
- D400
Zaten memlekette hukuk adalet ceza vs bulunmadığı için "kasko primleri çok yüksek seyrediyor" devlet hırsıza caydırıcı ceza veriyor olsa kasko sigortasını da ucuza satın almak mümkün.. Yada Devlet ötv denen tuhafüstü vergiyi dayamasa yine kasko sigortası ucuza alınabilecekti.. Bugünkü koşullarda hırsıza ceza vermeyip mali yükü motosikletin sahibine ve sigorta şirketine dayamak acziyettir. Devlet bunu engellemek üzere inşaa edilen bir organizasyondur.
Bugun ilk defa hayvan haklarıyla ilgili bir meselede sanırım sanıklar 10 yıl ceza almış. Bu ceza sistemimiz açısından oldukça olumlu.. Bana göre motosiklet çalan guruha 5 yıl üzeri ceza verilmeli. Yada 5 yıl kamu hizmetinde karın tokluğuna çalıştırılmalı.. Yol köprü vs inşaatlarında çalıştırılmalı..
Acıkcası cok sevindiğim bir haber idi hayvan hakları ile ilgili, ancak kararı okuduğumda su yazıyı gördüm, umarım bu gelişme günden güne daha da gelişir de tüm hayvanları kapsar. Cünkü burada hayvan değil mal olarak ele alınmış.
"sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme" suçundan 2'şer, çevreyi kasten kirletmek" suçundan da kullanılan zehrin niteliği, olay yerinin park alanı olması, çocukların da burada oynaması gibi unsurları dikkate alarak 8'er yıl hapis"
Hırsızlığın düşmesi için "18'inden kücük" mantığını biraz değiştirmek ve yakalanan suclulara gereken cezayı vermek gerekir.
İzmir'li olanlar bilir, kücük bir velet var Buca'da sanırım, caldıgı motorun haddi hesabı yok. Mahalleli cocugu koruyor, polis yaşı kücük diye uğraşmıyor. o muydu bilmiyorum ancak mt07 süren kücük birisini gördüm (ya kısa boylu bir kız idi ya da cocuk) polise ihbar ettim, muhtemel peşine bile düşmediler.