Ben memurum, yorum yazamıyorum. Yorumları okumaya geldim. Mısır patlağı yiyip çay içerek yorumları okuyorum.
Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, yıkılan Dilek Sitesindeki binadan aldığı parçayı göstererek Burada hiçbir işlem görmemiş dere kumu kullanılmış dedi.
Orada iki deprem üst üste oldu ve ilk depremde ayakta duran binalar sonraki artçılarla yerle bir oldu. Elazığ depreminde yıkılan binalar ve çevresindeki binaların da 2007den itibaren hasarlı olduğunu biliyoruz. Bugün bu binaların çökmesi sürpriz değil yani. Ama o günden bu güne bir şey yapılmadı. Binalar en az 30 yaşında. Deprem yönetmeliği kurallarına uygun değiller. Kullanılan malzemeler kalitesiz ve hiçbir işlem görmemiş dere kumu kullanılmış. Binalarda tasarım hataları var. Kolonlar güçlü, kirişler zayıf. Bunun tam tersi olması lazım. Bunların hepsi birer teknik hata. Yapı denetimi ve mühendislik hizmeti görmemiş binalar. 2007 yılında da orta hasarlı oldukları tespit edildi. Çöken bina sayısı bizim öngörülerimizin çok altında. Ama olası bir sallantıda da birçok bina çökme riski ile karşı karşıya.
Sevgili Lucas,
Önlem alınmamış değil , ilgili binalarda tespit yapılmış ve bildirilmiş. Mevzuata göre ağır hasarlı olmayan bir binadan zorla insanları tahliye edemiyor devlet. Daha ne yapsalarmış ???? Binalar 1990 dan önce yapılmış o gün belediye başkanı olan adam hala belediye meclisi üyesi ve pişkinlikte sınır tanımamakta. Hesap sorulacaksa ruhsatı veren bu kişiden sorulmalı bu günün yöneticilerinden değil.
Sevgilerimle
Çekirdek de fena değil. 657'ye uygun. :rendeer:
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2017/10/cekirdek-citleyen-esek-dha-487.jpg
https://imarbarisi.csb.gov.tr/
Kedi Osman'ın yandaş mütaehit kedilerle iş birliği içinde olduğundan şüpheleniyorum.
En çok da yurtdışında yaşayıp mevcut iktidarı savunanlara hayranım.
Önlem alınmamış değil , ilgili binalarda tespit yapılmış ve bildirilmiş. Mevzuata göre ağır hasarlı olmayan bir binadan zorla insanları tahliye edemiyor devlet. Daha ne yapsalarmış ???? Binalar 1990 dan önce yapılmış o gün belediye başkanı olan adam hala belediye meclisi üyesi ve pişkinlikte sınır tanımamakta. Hesap sorulacaksa ruhsatı veren bu kişiden sorulmalı bu günün yöneticilerinden değil.
Sevgilerimle
buyrun;
Deprem sonrası Elazığ’da kira fiyatları iki katına çıktı.
deprem vergilerinin sorgulanması mantıklı değil,
her gün onlarca yolsuzluk haberi çıkıyor.
misal;
kızılayın ensar vakfına aktardığı milyonlarca DOLAR.
yaptırım nedir?
alttaki de böyle üstteki de.
Depremi,insanların düştüğü zor durumu fırsata çevirip kendini cebini doldurmak için kullanan bu insanlık dışı mahluklara o.çocuğu desem gerçek o.çocukları bana hakaret davası açar bizi bu soysuz şerefsizlerle mi karşılaştırıyorsun diye.Biz yöneticilere kızıyoruz ama bizim insanımız ne ki yöneticilerimiz düzgün olsun.Yok arkadaş bu ülkeden bu ülkenin insanından bir cacık olmaz.Hep diyorlar ya Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diye bence Türk'ün en büyük düşmanı yine Türk.Zaten yere düşen hemşerisine bir tekme de aynı şehirde yaşayan ev sahibi,emlakçı mütehit vuruyor.
Türk'ün en büyük düşmanı yine Türk.