Yakıtı düşer ister istemez. Fakat bundan önce motoru kaldırırken, yarım debriyaj ile kaldırma zorunluluğu oluyor mu? Böyle oluyor ise bir yerden sonra debriyaj plaskası erkenden biter.
Yakıtı düşer ister istemez. Fakat bundan önce motoru kaldırırken, yarım debriyaj ile kaldırma zorunluluğu oluyor mu? Böyle oluyor ise bir yerden sonra debriyaj plaskası erkenden biter.
Herhalde coğrafi konumlardan fark ediyor. İstanbul gibi 7 tepeli şehirde düz yol daha az. Satıldığı yerler daha düz coğrafya olabilir. Konya olsa dişli değiştirmek lazım olmazdı herhalde.
Ben olsam MC50'den uzak dururdum.
Haziran ortası taktım.
İlk başta iyiydi. Memnundum.
Eylül sonu, Ekim ortası gibi kaydırmalar başladı.
Kasımda 6000 km kullanımdan sonra iyice tehlikeli hale gelmişti.
Bu lastiğin orta kısmı ile yanları farklı hamurdan yapılmış. Kaydıran orta kısım.
Mesela beyaz şeride yan temas edince kaydırmıyor ama orta kısım temasında kaydırıyor.
İlginç bir şekilde 6000 km kullanımdan sonra MC50 lastiğin orta kısmının sertleştiğini biri daha yazmıştı forumda.
Aklımda tek bir soru işareti var. Oda lastiğin orta kısmı geç ısındığı içinmi bu oluyor diye.
Bu sefer düşünüyorum, gece 11.00 de 10-12 derece sıcaklıkta yağmurda Çatalcadan Bakırköye geldim 2 ay önce.
40km sonra lastik hala yola tutunmuyordu adam gibi. Hatta tırtıklı asfaltta köprü üzerinde "düştüm ben" demiştimde zor kurtarmıştım.
40km yol yaptıktan sonra lastik hala ısınıp yola tutunamıyorsa (orta kısım), üstelik bu lastik henüz 6000 km kullanılmışsa, lastikle teker yakma vs yapılmamışsa, benim için MC50 bitmiştir.
Yinede herşeye rağmen yazın havalar ısınınca lastiği bir kere daha deneyeceğim. Bakalım sıcak havada durum tekrar eskisi gibimi olacak diye.
Bu arada bu lastik Racing lastiği olarak geçiyor ve Radyal tip bir lastik.
Bizim motorun kitapçığında Çapraz tip lastik önerilmiş/yeterli görülmüş.
Hülasa...
Şu anda, "Anlas Winter Grip 2" tip lastiğimle mutlu mesudum![]()
Valla siz şu an öyle diyince almaktan vazgeçtim. Anlas WG 2de balans problemi var demiştiniz. Çözdünüz mü sorunu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
Aslında almak istediğim lastik Metzeler Roadtec 01 ama takılmasıyla birlikte fiyatı 1200 TLyi buluyor. O yüzden daha uygun fiyatlı lastik arayışına girdim. Anlasın Tourneeleri nasıl acaba? İnternette birkaç araştırma yaptım, olumsuz yorumlar fazla gibiydi.
Winter Grip 2 lastikleri bugün taktırdım. İlk izlenimlerime göre stok lastiklerle motosiklet sürmüyormuşum onu anladım.
Şu an için gayet iyi yatmaya korktuğum virajlara çok daha güvenli bir şekilde yatabiliyorum artık.
Lastiklere balans yapılırken arkaya 45 gram öne 15 gram kurşun takıldı. Sizce 45 gram çok mu fazla herhangi bir dezavantajı olur mu?
Son olarak da arka lastiğe 32 psi, ön lastiğe 29 psi hava basıldı.

Kazasız, belasız keyifle kullanın.
45gr gerekliyse ve doğru şekilde takıldıysa sorun olacağını çok sanmıyorum.
Pazartesi bendeki ağırlığa bakar söylerim.
Tipik lastikçi mantığıyla, kitapçıkta izin verilen en yüksek havayı basmışlar lastiğe.
Lastiği incelediğim o linki okumanızı öneririm. Cevaplar orada var.
Deneme yanılmayla en uygun basıncınızı ağırlığınıza göre bulmanız gerekecek.
Kitapçığa göre önerilen en düşük, ideal ve en yüksek basınç değerleri aşağıdaki gibi...
[url]https://i.hizliresim.com/nbzkAl.jpg[/url]
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık bir aydır ANLAS Winter Grip 2 lastikleri kullanıyorum. Yol tutuşundan oldukça memnunum. Burada kesin kayar dediğim yerde bile kaymayarak beni şaşırtan bir lastik olduğunu söylemeliyim. Islak zeminde kuruda gidiyormuş hissine kapılıyorsunuz. Motosiklet oldukça kararlı ve çizgisini bozmadan ilerliyor.
Fakat, bugün rüzgardan mı oldu bilmiyorum ama top speed'de düşüş olduğunu fark ettim. WG 2'leri taktırmadan önce aynı yolda 123 km/h top speed görürken, bugün bütün uğraşlarıma rağmen aynı yolda max 108 km/h top speed görebildim. WG 2 ile birlikte sürtünme arttığı için böyle bir düşüş yaşamış olabilir miyim diye düşündüm. Sizin fikriniz nedir?
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık bir aydır ANLAS Winter Grip 2 lastikleri kullanıyorum. Yol tutuşundan oldukça memnunum. Burada kesin kayar dediğim yerde bile kaymayarak beni şaşırtan bir lastik olduğunu söylemeliyim. Islak zeminde kuruda gidiyormuş hissine kapılıyorsunuz. Motosiklet oldukça kararlı ve çizgisini bozmadan ilerliyor.
Fakat, bugün rüzgardan mı oldu bilmiyorum ama top speed'de düşüş olduğunu fark ettim. WG 2'leri taktırmadan önce aynı yolda 123 km/h top speed görürken, bugün bütün uğraşlarıma rağmen aynı yolda max 108 km/h top speed görebildim. WG 2 ile birlikte sürtünme arttığı için böyle bir düşüş yaşamış olabilir miyim diye düşündüm. Sizin fikriniz nedir?