- Konu Yazar
Yeni Kasa Yamaha Xmax 250 2019 Almamanız İçin 10 Sebep ve Sorunu sizler için sıraladım;
1- Düşük frenleme performansı ve ısırma hissi.
2- Yetersiz kısa farlar ve çok yetersiz uzun farlar.
3- Hasar dayanımı düşük, yamulmaya elverişli ön çatallar.
4- Artçılı sürüşte bloktan demir sürtme sesi gelmesi ve önlem alınmadığı taktirde giderek vahimleşerek vuruntuya dönüşebilen ses.
5- İlkel ve olası sorun oluşturmaya müsait ipli sistem depo kapağı ve sele kilit mekanizmaları.
6- Belirli açıların üstü yatışlarda orta sehpanın yere sürtme problemi.
7- Belirli şartlar altında çalışmama/marş problemleri.
8- Arka disk, kaliper, balata yada jant gibi herhangibir materyalde olası üretim hatası ve sonucunda ıslık sesi problemi.
9- Nispeten çizilme dayanımı düşük mat boya.
10- Rakiplerine göre düşük amperli 12v aksesuar soketi ve buna bağlı sigorta yanma sorunları.
11(Bonus)- Yüksek yedek parça ve bakım maliyetlerine ek olarak 30k km sınırlı garanti.
12(Bonus)- Yedek anahtar için ek ücret talep edilmesi.
13(Bonus)- Bütün yüksek km'li xmax modellerinde olası kronik egzoz içi çürüme problemi.
Genelde Honda modellerine ait sorunları yazdığımdan olsa gerek beni Yamaha fanı ilan etmişti bazı arkadaşlar ancak, size daha önce söylediğim gibi hiçbir marka yada model fanı olmadığımı tekrarlamaktayım..
1- Düşük frenleme performansı ve ısırma hissi.
2- Yetersiz kısa farlar ve çok yetersiz uzun farlar.
3- Hasar dayanımı düşük, yamulmaya elverişli ön çatallar.
4- Artçılı sürüşte bloktan demir sürtme sesi gelmesi ve önlem alınmadığı taktirde giderek vahimleşerek vuruntuya dönüşebilen ses.
5- İlkel ve olası sorun oluşturmaya müsait ipli sistem depo kapağı ve sele kilit mekanizmaları.
6- Belirli açıların üstü yatışlarda orta sehpanın yere sürtme problemi.
7- Belirli şartlar altında çalışmama/marş problemleri.
8- Arka disk, kaliper, balata yada jant gibi herhangibir materyalde olası üretim hatası ve sonucunda ıslık sesi problemi.
9- Nispeten çizilme dayanımı düşük mat boya.
10- Rakiplerine göre düşük amperli 12v aksesuar soketi ve buna bağlı sigorta yanma sorunları.
11(Bonus)- Yüksek yedek parça ve bakım maliyetlerine ek olarak 30k km sınırlı garanti.
12(Bonus)- Yedek anahtar için ek ücret talep edilmesi.
13(Bonus)- Bütün yüksek km'li xmax modellerinde olası kronik egzoz içi çürüme problemi.
Genelde Honda modellerine ait sorunları yazdığımdan olsa gerek beni Yamaha fanı ilan etmişti bazı arkadaşlar ancak, size daha önce söylediğim gibi hiçbir marka yada model fanı olmadığımı tekrarlamaktayım..