Ne alırsanız alın Citroen C3 1.2 otomatik almayın, bir araba hiç mi gitmez? 40 yaşında adamım hayatımda bu kadar gidemeyen araba görmedim.
aynı motorun turbolu versiyonunu kullandım fena gidiyor , atmosferik motorların performansı artık vasat geliyor normaldir ama bu 3 silindirli atmosferik motorun tüketimi turbo versiyondan çok düşük , özellikle şehir içi kısa mesafe kullanımına yönelik bir üretim..
Eee altındaki motor 72hp olunca, kıyaslamayı ona göre yapıyorsun. Doğal olarak motor uçuyor duruyorken, araba gitmiyor gibi geliyor. Bende megane için gitmiyor diyorum ama yolda ortalama 80 ile gittiğim için çokta şeetmiyorum.
c3 dediklerinize katılıyoum eklemek istiyorum start stop modeli vardı ayağımı frene gösterir göstermez stop ediyordu ama araba hala yolda akıyordu.Şanzımanda sorun çıktı otomatik vites arabada çamlık tarafındaki servisin cevabı,kullanıcı hatasından kaynaklanıyor dedi ve araç satıldı.
c3 dediklerinize katılıyoum eklemek istiyorum start stop modeli vardı ayağımı frene gösterir göstermez stop ediyordu ama araba hala yolda akıyordu.Şanzımanda sorun çıktı otomatik vites arabada çamlık tarafındaki servisin cevabı,kullanıcı hatasından kaynaklanıyor dedi ve araç satıldı.
Ne alırsanız alın Citroen C3 1.2 otomatik almayın, bir araba hiç mi gitmez? 40 yaşında adamım hayatımda bu kadar gidemeyen araba görmedim.
Toyota Yaris 1.0 otomatik var bende. Bence gitmemek konusunda daha ötesi olamaz.
Geçen yaz yunanistana geçtim, orada otobanlarda hız sınırı 130'muş, benim araba 100'ü geçince motor devri zaten aşırı yükseliyor, sağdan sağdan 120 ile anca gidebildim. Gitmeyen araba kullanınca trafik hız cezası sorunu da olmuyor.
Bir aralar kullandığım eski aracımın teknik bilgilerini paylaşıyorum. Ömür törpüsü neymiş farkına varın die... Yokuş yukarı çıkarken klima'yı kapatmak zorunda kalıyordum.
Performans Bilgileri
Araç, dizel yakıt tipi ile çalışmaktadır.
Aracın fabrika verilerine göre yapabileceği maksimum sürat 140 km/saat'dir.
Tata Indica 1.4 D (49 Hp) aracı, 100 kilometre hıza 17 saniye'de ulaşır.
Motor Bilgileri
Bu düşük güç performanslı araç, 49 beygir gücüne sahiptir.
Bu otomobilin tork gücü ise, 85 Nm /2500 dev/dak'dir.
Tata markasının Indica modeline ait aracın motor hacmi; 1405 cm3'dür.
Aracın motoru 4 silindirlidir.
Motorun silindir çapı 75 mm. iken, silindir içi vuruş 75 mm.'dir
Motorun sıkıştırma oranı; %22 olarak ölçülmüştür.
Bu 4 silindirli olan motor için, silindir başına 2 valf düşmektedir.
Tata Indica 1.4 D (49 Hp) aracındaki motor, dizel - standart dizel enjeksiyon (sdi) yakıt sitemiyle çalışmaktadır.
Tam "oooo 4 silindirin de tadı başkaymış" diye geyik yapacaktım, arabadan bahsettiğini farkettim.![]()