eksik takip mesafesi
hatali konumlanma
trafigi erken okumama
dikkat daginikligi
emniyet seridinde parketmis, dörtlulerini yakmamis , geriye reflex ücgen koymamis bir adet öküz arabasi
kaza geliyorum demis
cok uzucu....
allah rahmet eylesin, kalanlara sabir versin![]()
Benim dikkatimi çeken nokta şu; kaza anında emniyet şeridinde duran minibüsün motor kaputu açık gibi görünmüyor ama sonrasındaki fotoğraflarda motor kaputu açık. Minibüs şoförü, bundan sonraki süreçlerde, mahkemede vs. emniyet şeridinde aslında gereksiz yere durduğu hâlde, durma nedenini haklı olarak göstermeyi planlayarak kaputu açmış olabilir mi?
Dörtlüler yanmıyor, dikkat levhası yok belki kaput bile açık değil adam araçtan iniyor motor çarpınca, iett otobüsünün yapacak hiç bir şeyi yok, o mesafeden altınızda motor dahi olsa o motora vurursunuz, benim tahminim otobüsün solundan geçmek yerine emniyeti kullanmak istedi ve görmedi diye düşünüyorum,Allah rahmet eylesin yakınlarına Allah sabır versin gerçekten zor,
kesinlikle öyle. zaten yavaşça baktıgınızda belli oluyor. kaza oldugunda o adam bilerek açtığına bahse varım. hatta emniyetin bile bu işin üstünü örtme peşinde olduğunu düşünüyorum. çünkü bir çok kişi sorgulanır.
Sanmıyorumki; Avrupa ülkelerinde ambulans ve itfaiye dahil bu şeridi çok çok acil durumlar dışında kullanmsınlar.
Emniyet şeridinde aracıyla duran ve arkasından motosiklet çarpan bir şahsa, bir avukatın verdiği yanıt. Sonuç: araç sahibi 5/8 suçlu.
bu 8 üzerinden puanlama yıllar önce son buldu diye biliyorum artık %50 ve %100 kusur olarak ikiye ayrılıyor sadece şeklinde biliyorum.. ne zamanın haberidir bu?
Bana vuran araç %75 kusurlu çıktı. Polis rüşvet yediği için yoksa %100 hatalı idi ve ortalığın tozunu fena attıracaktım. %'lik dilimlerde, polisin istediği kadar kusurlu bulunuyorsun. Fakat 8'lik sistem sona erdi.
evet 50 50 ve %100 durumu da sadece maddi hasar tutanaklı kazalarda sanırım şimdi hatırladım.
Yok maddi hasarlılarda da %25-%75 kavramları var. Mesela park etmiş araca tek yön yolda vurdun. Normalde %100 vuran suçludur ama tek yön yolda aracın park yönü yani aracın kaputu ters yöne bakıyor (kuzeye giden yolda kaput güney yönünü gösteriyor) ise hatalı parktan %25 park eden araç sahibine ceza yazıldığını duymuştum. Yani %50-%50 yada %100 yapmaları tamamen ayrıntılarla boğuşmamak için, biz türk insanının işlerini lakayit şekilde yapmasından kaynaklanıyor![]()