HARARET GÖSTERGESİ

Şuanda forza 250 sahibiyim . Sıcaklık direk derece şeklinde değil de diş diş kademe kademe şeklinde gözüküyor acaba her bir diş acaba 30 derece 25 derece vs mi bilen var mıdır ? Diğer düşük cc modeller için de merak ediyorum. Mesela 4 ya da 5. Seviyede hararet sınırına geliyor ve onu geçmiyor kaç dereceye çıkmış oluyor ? (Kitapçıkta derece olarak bir bilgi yok.)

Kırmızı hararet sınırını 90 derece kabul ederek her dişin kaç dereceye denk geldiğini hesaplayabilirsin.

Araba için 90 ortada ideal değer 130 üst kırmızı değerdir.Motorda tam nasıl bilmiyorum.

kaç derecede olduğu bilgisini ne amaçla kullanacaksınız? mesela bende hiç hararet göstergesi yok bir eksikliğini de hissetmedim.. eğer bir işe yarıyor ise ben de öğrenmek isterim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
normal şartlarda durduğu nokta 90 derece civarıdır, üst kırmızı sınır 120-130 derece olabilir.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
cbr 125 de 3 diş normal sıcaklık için silindir bloğunun sıcaklığını ölçtüğümde 75 ila 80 C arası bir değer okumuştum.

Normal çalışma sıcaklığı 90 derece.Sıcak havada zorlanmada falan 100 e doğru çıkabilir fakat sona yaklaşması sıkıntı.Zaten 120 cavarına gelince yanında kırmızı ışıkta yanar.Bunları araba için söylüyorum. Motor için kullanım kitapçığı en doğru bilgiyi verir.Normal şartlarda oralara gelmemesi lazım.

Hayır zaten tam kırmızıda kalıyor yani hararet görmüyor benim asıl sormak istediğim işte acaba bu esnada derecesi kaç

Hayır zaten tam kırmızıda kalıyor yani hararet görmüyor benim asıl sormak istediğim işte acaba bu esnada derecesi kaç

O kadar merak ediyorsanız şöyle bir ürün alıp radyatörün üst kısmında giren hortumun motora bağlandığı dip noktadan, motor üzerinde hortumun tam bağlantı kısmındaki metal bölgeden kendiniz ölçüm yapabilirsiniz. En fazla 1 santigrat farkla sonucu verecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar