Ben de bugün Bilkent'e gelen Kızılay ekibine teslim edicem kanımı.
Elinize sağlık, güzel kampanya, bir numarasınız :cat:
Elinize sağlık, güzel kampanya, bir numarasınız :cat:
arkadaşlar benim kan vereli daha üç ay olmadı almazlar![]()
3 AYDAN ÖNCE HİÇ BİR SAĞLIK KURULUŞU/MEMURU KAN ALMAZ!Ne sıklıkla kan verilir?
Sağlığı uygun olan insanlar 2 ayda bir kan bağışlayabilirler
3 AYDAN ÖNCE HİÇ BİR SAĞLIK KURULUŞU/MEMURU KAN ALMAZ!
Kişiye sorulur en son ne zaman kan verdiniz diye 3 ay dolmamışsa da alınmaz!
Yanlış bilgi verip insanları boşu boşuna kızılaya taşımayın lütfen...
internetten aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşayım ben de...
18-65 yaş arasındaki 50 kg üzerindeki herkes kan verebilir. kadınlar 4 ayda bir, erkekler 3 ayda bir bu işlemi tekrarlayabilirler.
-alkollü halde
-dövme yaptırmış, akapunktur tedavisi görmüş
-hepatit b'si veya c'si olanlar, hiv taşıyıcıları ve aids hastaları, yani kısacası kan yoluyla geçebilecek her türlü hastalıktan birine sahip
-şeker hastası,
-son 3 yılda tropik bölgelerde bulunmuş,
-son 1 yıl içerisinde kuduz aşısı olmuş, kulak deldirmiş, peircing taktırmış, doğum yapmış, gebe kalmış, frengi tedavisi görmüş
-son 3 ayda aşı yaptırmış
-son 2 ay içerisinde ne idü belirsiz hayvanlar tarafından ısırılmış
-son 3 günde aspirin benzeri arı kesici almış, diş çektirmiş olanlar
kan veremiyolar maalesef...
kan vermek için başvurduğunuzda bir form dolduruyormuşsunuz...bu formdaki bazı sorular şunlar:
son 3 yil icinde yurt disinda bulundunuz mu?
son 1 yil icinde kulak ya da cildinizin baska bir yerini deldirdiniz mi? dogme akapunktur yaptirdiniz mi? kaza ile igne batmasi oldu mu?
son 1 yil icinde kuduz asisi oldunuz mu? sahipsiz veya supheli bir hayvan tarafindan isirildiniz mi?
son 1 yil icinde para karsiligi seks yaptiniz mi?
bugune kadar homoseksuel biriyle, son 1 yil icinde yabanci uyruklu biriyle seks yaptiniz mi?
bugune kadar uyusturucu (eroin, esrar vs.) kullandiniz mi? uyusturucu kullanan biriyle bir kere bile olsa seks yaptiniz mi?
aids misiniz? supheleriniz war mi? bu ozellikle olan biriyle bir kere bile seks yaptiniz mi?
kadinlar icin: son iki ay icinde dusuk yaptiniz mi? kurtaj oldunuz mu? hamile misiniz? hamilelik suphesi duyuyormusunuz?