Elcik Isıtma Yapmak

Tel olarak şöyle birşey kullanılabilir:https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/0-50-mm-cap-1-metre-rezistans-teli-cr25al5-fatura-icin-ad-soyad-ve-tc-no-nuzu-mesajla-iletiniz-509217804?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=402893656460&utm_term=91178656292&ga_prodid=509217804&ga_merchantid=134152491&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMI8rj67f3O5gIVBEQYCh13pglHEAkYBiABEgLMm_D_BwE
1 metrede 7.25Ohm veriyormuş.0.5mm kalınlıklıymış. 0.25-0.30mm kalınlıklı tel de olur bu sefer 2 mt kullanmak gereklidir.Daha ince tel daha çok ısınır.0.5mm'den kalın tel elciklerde kalınlığı hissedilir.Daha kalın tavsiye edilmez.
Bu tesisatı bir kere yapın daha sonra yazın tak çıkar yapmayın.Diğer türlü elciğe giydirilebilir şekilde sök-tak olanlar belirli bir kalınlıkta oluyor,standardın dışında kalıyor.En iyisi temiz bir kere yapıp bir daha teller kopana kadar kullanmak:)

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
@mustafa_325, çok çok tşk.
Elimizdeki telin değerlerini bilmiyorsak, bunu nasıl ve ne ile ölçebiliriz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------

Tel olarak şöyle birşey kullanılabilir:https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/0-50-mm-cap-1-metre-rezistans-teli-cr25al5-fatura-icin-ad-soyad-ve-tc-no-nuzu-mesajla-iletiniz-509217804?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=402893656460&utm_term=91178656292&ga_prodid=509217804&ga_merchantid=134152491&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMI8rj67f3O5gIVBEQYCh13pglHEAkYBiABEgLMm_D_BwE
1 metrede 7.25Ohm veriyormuş.0.5mm kalınlıklıymış. 0.25-0.30mm kalınlıklı tel de olur bu sefer 2 mt kullanmak gereklidir.Daha ince tel daha çok ısınır.0.5mm'den kalın tel elciklerde kalınlığı hissedilir.Daha kalın tavsiye edilmez.
Bu tesisatı bir kere yapın daha sonra yazın tak çıkar yapmayın.Diğer türlü elciğe giydirilebilir şekilde sök-tak olanlar belirli bir kalınlıkta oluyor,standardın dışında kalıyor.En iyisi temiz bir kere yapıp bir daha teller kopana kadar kullanmak:)

Hmm..
Teli elciğe sarmak yerine, uzunlamasına yılan oyunundaki gibi düzenlesek?
Bir de ben zemin olarak teflon üzerine sarmayı planlıyorum.
Yazıcılardaki fuzer film dedikleri malzeme. Isıya dayanıklı. Ne dersiniz?

Son düzenleme:
@mustafa_325, çok çok tşk.
Elimizdeki telin değerlerini bilmiyorsak, bunu nasıl ve ne ile ölçebiliriz?

Bu cihaz ile;
61%2BsPEEFLyL._AC_SL1100_.jpg

Bütün elektrikçilerde vardır. Herhangi bir elektrikçiye gidip rica ederek ölçtürebilirsiniz. Veya kendi alet çantanız için bir tane alabilirsiniz. Yıllarca işinize yarar.

Hmm..
Teli elciğe sarmak yerine, uzunlamasına yılan oyunundaki gibi düzenlesek?
Bir de ben zemin olarak teflon üzerine sarmayı planlıyorum.
Yazıcılardaki fuzer merdane dedikleri malzeme. Isıya dayanıklı. Ne dersiniz?

O şekilde yapılan bir sarma ufak bir darbe ile yerinden oynayabilir. Özellikle gaz kolundaki her gazı çevirdiğinizde bükme kuvvetine maruz kalır. En sağlam bağlama yönteminin benim yaptığım gibi tam tur sarma olduğunu düşünüyorum. Sabitlemek için de plastik kelepçeler gayet iyi iş görüyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

Bir ucunu aküye bağlayıp mı ölçeceğiz?

Hayır bu cihazın direnç ölçme modu var. Telin iki ucunu bu cihaza bağlıyorsunuz direk kaç ohm direnç olduğunu ekranda gösteriyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
Motor çalışıyor olsa bile mi yine de akü biter?

yok abi motor çalışırken bitmez. çalışmıyorken bile zararlı değildir ama onu belirtmek istedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------

Bir ucunu aküye bağlayıp mı ölçeceğiz?

abi bu aletin bir çok fonksiyonu var ohm, voltaj ve amper ölçümü yapabilirsin, youtubeden videolar izlesen daha iyi olur burada sana aktarmamız zor olur biraz.

bu aletin orta hallisi bende var tam bir can yoldaşıdır, her türlü elektriksel arızada yardımıma koşar arıza tespiti ve tamir yaparım, arabam eski olduğu için böyle şeyler bana sıkça lazım oluyor

Dejavu diyeceğim ama bilemedim zamanında bu tarz bir uygulamayı Olcay yapmıştı ahanda burda ne bilim daha profesyonel gibiydi :) bu arada benim kullandığım elcikte bu aküden hiç beslenmeden direkt olarak kontakdan aldık sadece sigorta kutusuna 15ah yerine 20ah bir sigorta taktık. 2 senedir tık demedi.

Mersin İl Temsilcisi
Dejavu diyeceğim ama bilemedim zamanında bu tarz bir uygulamayı Olcay yapmıştı ahanda burda ne bilim daha profesyonel gibiydi :) bu arada benim kullandığım elcikte bu aküden hiç beslenmeden direkt olarak kontakdan aldık sadece sigorta kutusuna 15ah yerine 20ah bir sigorta taktık. 2 senedir tık demedi.

O elcik ve rezistanslı padleri ben de biliyorum.
Benim derdim, kendim bir şeyler yapabilnek ve yaparken öğrenebilmek.
Bu elcik ısıtma olayı benim için iyi bir başlangıç olacaktır.
Fihakika, bunca yardımsever ve bilgili insanın olduğu bir forumda ve internetin de ışığında, biraz üretici olmaya çalışacam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar