Sökülemeyen vida sorunu!

Merhaba, su devirdaim pompasını sökeceğim (kaynak için) fakat 8mm lokma vidalar 1mm dahi oynamıyor. Wd40 sürdüm, motor yağı sürdüm tık yok. Nasıl açabilirim bunu?

bir kaç kez çekiçle tahrik et. Hareketlendir. Vur. Olmuyorsa tornacı yolu göründü.

Civataların kafasına küçük bir çekiçle 5-10 defa tıklama şeklinde vur , yine sökülmüyorsa lokmayı t-kol anahtara tak ve civatayı döndürmeye çalışırken aynı anda yine çekiçle tıkla, yinemi sökülmedi demokraside çareler tükenmez :D jet taşıyla civatayı tıraşla komple yenisini tak..

Civataların kafasına küçük bir çekiçle 5-10 defa tıklama şeklinde vur , yine sökülmüyorsa lokmayı t-kol anahtara tak ve civatayı döndürmeye çalışırken aynı anda yine çekiçle tıkla, yinemi sökülmedi demokraside çareler tükenmez :D jet taşıyla civatayı tıraşla komple yenisini tak..

vallahi vurdum hocam. T kol yok maalesef. Yarın alacağım. Bu arada taşlamayla söküklemeyecek yerde bi vidası

Motosikleti
Hero X Pulse 200
8mm civata açılırken zorlanmaz bence sizin alet edevatınız yetersiz. yeterinde uzun bir koldan güç alırsanız açılır

Isıtın...

Küçük bir torç çakmakla civatanın cevresini(cıvatayı veya cıvata başını değil) iyice ısıtın,tekrar sökmeyi deneyin.

şu civatalardan çektiğimi hiçbirşeyden çekmedim. ısıtmak için torch yoksa spiral veya dremel devreye girer

Benzincinin birinden alın. Normal çakman ısıyı yayar ve daha düşük ısı verir. Başarısız olma ihtimali yüksek.

Zippo çakmak aynı işi görür mü? Şimdi 50-60 tl tek seferlik kullanmak için vermeyeyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

bi resim koysaydin bizde yardim ederdik

Resimle yardımın ne alakası var hocam ? Bildiğiniz 8mm lokma vidası.

Ya gerekli gücü uygulayamadınız yada vida "kaynamış". Eğer ikinci durum olduysa işiniz zor gerçekten, ısıtarak denemeniz lazım yoksa çok zorlarsanız kafası kopacaktır büyük ihtimal. Normal çakmak veya zippo olmaz kesinlikle torch lazım yeteri kadar ısıyı gerekli yere uygulamak için. Bunu siz yaparsanız dikkatli olun, ısı hava yoluyla çevresindeki lastik veya plastik parçaları bozabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar