R25 rölanti dalgalanması

R25 motorumda ilk başta çalıştırırken videodaki gibi düzensiz bir şekilde çalışıyor fırsat bulamadığım için servise daha gidemedim motoru yeni aldım gezmek bile nasip olmadı daha sizce sıkıntı ne olabilir ?

Video için:
https://photos.app.goo.gl/LKMe3L4pXmtAvQWq8

Almadan yamaha yetkili serviste bakımlarını kontrol ettik her şey sorunsuz gözüküyordu bir ustaya gösterdim hiç bir sıkıntı yok dedi.

Normal değil R25 de rölanti dalgalanması yaşayan başkalarıda vardı çalıştığı an rölanti de sabit durması gerekiyor bariz dalgalanma var

Soğuktan yada ilk çalıştırmadan kaynaklanmaz mı bu

Sıcakken yine aynı şekil dalgalanma yapıyor mu

Son düzenleme:
Oksijen (lambda) sensörü yada gaz kelebek konum (tps) sensörü sorunlu olabilir...

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bujiler ne durumda acaba onları da kontrol edin.

Oksijen (lambda) sensörü yada gaz kelebek konum (tps) sensörü sorunlu olabilir...

Bujiler ne durumda acaba onları da kontrol edin.

Yarın servise götüreceğim. Deneyimli bir arkadaş şöyle dedi;

Senkronizasyon problemi İki silindire giden yakıtın eşit olmaması ya da birinden birine daha geç yakıt gidip daha geç yakılması gibi sorunlardan olabiliyor
10000 kilometrede bir senkron ayarları yapılır
Yaptırmamış olabilir ya da yapmamış olabilirler
Ya da yapılsa bile bazen motorun kullanımı ya da hava şartlarına göre bozulabilir. Bi baktırsın , cihazı var otomatik yapıyor zaten.

Sanki gostergelerin isiginda dalgalanma oluyor devirle beraber, elektrik sisteminde akusunde flnda bir problem olabilir bence. Serviste onlarida kontrol etsinler

Motosikleti
Henüz yok.
benim mt25 te de devir dalgalanması vardı ama sizinki gibi değildi baktırmanızda fayda var.

Motosikleti
Forza 250
Arkadaşımın R25'inde benzer rölanti dalgalanması vardı ek olarak farlar ve gösterge ışıkları da devirle beraber gidip geliyordu. Akü değişti düzeldi.

Arkadaşımın R25'inde benzer rölanti dalgalanması vardı ek olarak farlar ve gösterge ışıkları da devirle beraber gidip geliyordu. Akü değişti düzeldi.

Evet sorun çıkmadı serviste marş zor alıyor motor aküyü değiştireceğim ama dışarıdan almayı düşünüyorum servis baya kitliyor.
Kaç volt kaç amper biliyor musunuz?

Motosikleti
Henüz yok.
Evet sorun çıkmadı serviste marş zor alıyor motor aküyü değiştireceğim ama dışarıdan almayı düşünüyorum servis baya kitliyor.
Kaç volt kaç amper biliyor musunuz?

Artçı selesini ve oturduğunuz seleyi çıkartın üzerinde yazan değere göre bosch varta yuasa cebinize uygun olanı alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar