- Konu Yazar
Konuyu açmadan önce biraz araştırma yaptım forumda fakat serkan usta ile ilgili bir topic ile karşılaşmadım lakin aynı adı taşıyan ustalar var elbette sözü fazla uzatmadan konuya gelmek istiyorum şehrimde yaşayan motorsiklet tamircilerini ustalarını araştırıyordum bir süredir ilk olarak tanışmış olduğum bir ustayı birlikte çalıştığı insanın kendisine zor gelen işleri bunun daha ömrü var , birşey olmaz o kadarından gibi umursamaz tavırları yüzünden ( Evime daha yakın olsa da ) Terk etmiştim haliyle işinin ehli cc farkı gözetmeksizin motorcuya motorcu gözüyle bakacak aldığı işi sahiplenecek ve yapması gereken ne ise onu yapacak bir usta arayışına giriştim burada okuduğum yorumlar ve motor kullanan dostlarımdan aldığım isimleri not etmiştim fakat kullandığım motor hem ucuz hemde çin malı olunca aceba müşteri yerine konurmuyum çekincesi de yaşamadım değil neyse google üzerinden buldum serkan ustayı kendisini aradım sıkıntımı anlattım ''Buyrun gelin gereken ise yaparız beyefendi'' Dedi ilgi ve alakası hoşuma gitti ilk fırsatta gittim tabii önce bir yağ değişimi rica ettim o sırada işçiliği de az çok görme şansım oldu o sırada biraz sohbet ettik kendileri için her müşterinin değerli olduğunu motorcuları eski ve yeni gibi sınıflara ayırmadıklarını parası olanın da olmayanın da değerli olduğunu ve güvenin paradan daha kıymetli bir kazanç olduğunu dile getirdi bugün kendisine fren bakımı için gittim işçiliği , sorduğum sorulara sıkılmadan yanıt verişi iyi bir usta ve esnaf olduğunu gösterdi o esnada servis hizmeti almış iki müşterisi de kısa zaman farklarıyla dükkana uğramışlar usta ne yaptı bilemiyorum tabii ''Nasıl olmuş''? Dediğinde usta ellerine sağlık çok iyi vb yanıtlar verdiler siz oradayken bunu duymak insana daha da güven veriyor doğrusu hiç bir esnafı kötülemen o şöyle bu böyle demeden Allah iyi olanın işini iyi yapanın rıskını verir diyor bu da işçilik kadar önemli benim için işiniz düşerse gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz kendilerine .