Benim tamirci motoruma petrol ofisinin 10w 50 yağını koydu. Motorum honda cb 125e. Kullanma kılavuzunda 10w 30 yağ öneriliyor. Bu yağ kalın gelip bir zararı olur mu.
Yanlış olmasın hocam? PO'nun 10-50 yağı yok
Tamam ya pardon kardeş maximoto15w 50 koydu. Usta. Hiç te içime sinmedi. Bu yağ çok kalın değil mi. ?
Neyseki havalar daha çok soğumadı ve yağmurlu da motora binmiyorum. En kısa zamanda yağı değiştireceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------
Sende de cb 125e varmış. Sence hangi marka model yağı tercih edeyim? 10w 30 demişsin, marka olarak tavsiyen var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
Motul 5100 10w 30 almayı düşünüyorum ne dersin?
Zırt pırt bu konu açılıyor daha önce detaylı yazmıştım , kamyon yagı koyun devir ile alakası yok mesle ıslak karter kuru karter meselesi. , ağzı olan konuşuyor kamyon yagı çogu motor siklet yagından kalitelidir .ayrıvy 50 HP ve altında güç olanlara araba yagıda koysanız gideri var.
Rotella nın yeni adı rimula, motora gideri olan modeli ise Rimula R6 LME 5w30
Jaso DH2 onayı var. Düşük kül oranlı özel bir yağ fakat kovayla satılıyor. Açık olarak yağcılardan alınabilir.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjADegQIBRAB&usg=AOvVaw3SpU02Fb2GN44T_jFq3xEU
Ben de bilmiyorum denemedim. Bilgi olarak ekledim. Jaso MA2 daha güncel katalitik konvertör bulunan motosikletler için onaylı yağlar. Ben shell den Advance Ultra alıp kullanmıştım. İçerisinde VII yani vizkozite indeks arttırıcı bukunmayan ve enerji tasarrufu yazan yağları ıslak debriyajlı motorlarda kullanmamak gerek. Bu vizkozite arttırıcı katkılar baz yağın içerisine vizkozite aralığını genişletmek için eklenen uzayıp kısalan moleküller. Zamanla kopup yağın tek vizkozite haline gelmesine yol açıyormuş ve yağlayıcı özellikleri olmadığından iyi olmuyormuş. Aslında en güzeli yaz kış tek vizkozite yağ kullanmak ama kamyoncular dışında tek vizkozite yağ kullanan yok gibi birşey. Bu Rimula R6 ve Rotella T6 tırlarda 100.000km aralıkla değişen bir yağ. Bir çok motorcunun da kullandığını biliyorum. Ama benim deneyimim yok ayrıca dediğim gibi 25L kovayla satılıyor. Fiyatı bir hayli pahalı haliyle. Şöyle 3-5 litrelik bulsam deneyeceğim![]()