Yağ Hakkında

Merhabalar yine ben, internette içerik bulamadım. Uzatmayayım arabaya eklemek için 1 lt Mobil yağ aldım. Aldığım yer Mobil distribütörü ama şimdi farkettim ağzında kapağı açtıktan sonra yırttığımız/deldiğimiz o folyo gibi şey yok. Kapak önceden açılmamıştı. Bu yağın orijinal olup olmadığını nasıl anlarım?

tadina bakarak yada burnun iyi koku aliyosa koklayarak bizim burda ustalar genelde icerek anliyo .

Motosikleti
Honda CBF 250
Merhabalar yine ben, internette içerik bulamadım. Uzatmayayım arabaya eklemek için 1 lt Mobil yağ aldım. Aldığım yer Mobil distribütörü ama şimdi farkettim ağzında kapağı açtıktan sonra yırttığımız/deldiğimiz o folyo gibi şey yok. Kapak önceden açılmamıştı. Bu yağın orijinal olup olmadığını nasıl anlarım?

Folyo olacak, folyo olmazsa önceden açılmıştır o... Ben 4 lt 50 tl ye lubco yağ alıyorum onda bile folyo var

Yani hocam kapağını ben açtım takur tukur koptu bağları, kapak açılmamıştı yani. Anlamadım gitti.

Hocam az önce arkadaşıma aldığımız sıfır mobil 1 yağı açıp baktık gerçekten folyo yok. Kapak yapısı diğerlerinden farklı ve folyo koymaya müsait değil kapağın iç uzantısı şişe ağzına giriyor hafiften.

Yetkili distribütörden aldıysan yüzde 99 orijinaldir için rahat olsun :wiinkk:

Son düzenleme:
Hocam az önce arkadaşıma aldığımız sıfır mobil 1 yağı açıp baktık gerçekten folyo yok. Kapak yapısı diğerlerinden farklı ve folyo koymaya müsait değil kapağın iç uzantısı şişe ağzına giriyor hafiften.

Yetkili distribütörden aldıysan yüzde 99 orijinaldir için rahat olsun :wiinkk:

Aynen kapaktaki conta gibi şey normalden kalın ve eziliyor izi çıkmış zaten kapakta. Demekki Mobil böyle imiş. Türkiye'de dolduruluyormuş bu da artık ha PO ha Mobil farketmez benim için.

Bir duble için eger kör olmazsan orjinaldir.şaka bir yana folyosu olmasi lazimdi ama ekleme yaptigin icin skinti olmaz

Yav bu yağ yarı-sentetik 30 lira 4 litresini alsan 75-90 arası. Motosiklet için bi litre yarı-sentetik 5100e 50-60 lira para bayılıyoruz. Ne fark var arkadaş böyle 20 30 liralık.

Yav bu yağ yarı-sentetik 30 lira 4 litresini alsan 75-90 arası. Motosiklet için bi litre yarı-sentetik 5100e 50-60 lira para bayılıyoruz. Ne fark var arkadaş böyle 20 30 liralık.

Araba çok az devir çeviriyor. Motosiklet daha fazla çeviriyor. En basit anlatımla bu.

Araba hacmen daha yüksek ama beygir az, motosiklet hacime oranla beygir daha fazla. 3-5 cümleye sığmaz ama en basit anlatımla böyle bilsen yeter. Harley’lere araba yağı koyanlar var ciddi ciddi. :)

Araba çok az devir çeviriyor. Motosiklet daha fazla çeviriyor. En basit anlatımla bu.

Araba hacmen daha yüksek ama beygir az, motosiklet hacime oranla beygir daha fazla. 3-5 cümleye sığmaz ama en basit anlatımla böyle bilsen yeter. Harley’lere araba yağı koyanlar var ciddi ciddi. :)

Peki koyacağımız araba yağının soğuk ve sıcak viskozitesi, yoğunluğu, akma ve yanma noktası x markasının motosiklet yağı ile aynı ise ne olur? Yani viskozitesi aynı olduktan sonra iki yağın yağlama seviyesi, inceliği aynı koşullarda aynı olmuyor mu? Eğer bu şekilde ise yüksek devir, düşük devir muhabbeti yanlış diye düşünüyorum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Peki koyacağımız araba yağının soğuk ve sıcak viskozitesi, yoğunluğu, akma ve yanma noktası x markasının motosiklet yağı ile aynı ise ne olur? Yani viskozitesi aynı olduktan sonra iki yağın yağlama seviyesi, inceliği aynı koşullarda aynı olmuyor mu? Eğer bu şekilde ise yüksek devir, düşük devir muhabbeti yanlış diye düşünüyorum.

Örnek olarak bir tane yağ koyarsan iyi olur.
Bakın şu yağ araba için ama motosiklet yağı ile aynı değerlere sahip şeklinde.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Otomobil yağları temelde aynı gibi görünsede içerdikleri katkılar nedeniyle(teflon vb. gibi) motosikletlerde kullanılan yağlardan farklıdır. Bu farklar ıslak debriyajlı motosikletlerde debriyaj balatalarında kaçırma, balata yanması gibi sorunlara yol açar. Not: alıntıdır.

araba yağı motosiklet şanzımanına göre katkılı değildir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bmw ve Harley'lere araba yağı koyabilirsiniz çünkü şanzıman ve motor yağları farklı. Sistemler birbirinden izole...

Bmw ve Harley'lere araba yağı koyabilirsiniz çünkü şanzıman ve motor yağları farklı. Sistemler birbirinden izole...

yinede motosiklet için üretilmiş yağ kullanmak iyidir zira motorlar yüksek sıkıştırma oranına sahip devirli makinalar , krank yatakları piston malzemesi farklı üretimler , scooter a bile özel yağ üretiliyor , pazarlama taktiği değildir gerçekten içeriğinde o motorun ömrünü uzatacak formüller vardır , elbette arabaya motosiklet veya tersi yada dizel için üretilmiş yağı benzinli motora koyabilirsiniz kısa sürede sıkıntı çıkaracak bir aşınma olmaz..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar