Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

merhaba,
forumda bulamadığım için buraya yazmak istedim. Sizlerin desteğini bekliyorum.
2016 NC750S ile 2018 NC750S arasında major bir fark var mı?
İçerik olarak; yakıt tüketimi, amörtisör, kronik bozukluklar veya bildiğiniz herhangi farklar hakkında beni aydınlatabilir misiniz?
Almak istediğim motor NC750S ve hangi model yılına bakmam gerek onu araştırıyorum. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
2018'de ön amortisörlere sağlam güncelleme geldi, bir de traction control eklendi galiba. LED farlar da 2018'de gelmiş olabilir, bu sonuncudan emin değilim; bana güvenmeyin ekstradan araştırın.

2018'de ön amortisörlere sağlam güncelleme geldi, bir de traction control eklendi galiba. LED farlar da 2018'de gelmiş olabilir, bu sonuncudan emin değilim; bana güvenmeyin ekstradan araştırın.

Aynen dedikleriniz doğru. Showa amortisörler, TCS, led farlar, 3. nesil DCT ve +1 litre bagaj büyüklüğü farkları bulunuyor.

Motosikleti
Aynen dedikleriniz doğru. Showa amortisörler, TCS, led farlar, 3. nesil DCT ve +1 litre bagaj büyüklüğü farkları bulunuyor.

Eskiler de Showa'ydı aslında. Yeniler Showa Dual Bending Valve teknolojili güncellenmiş amortisörler. Performanslarını hiç bilmiyorum...

Eskiler de Showa'ydı aslında. Yeniler Showa Dual Bending Valve teknolojili güncellenmiş amortisörler. Performanslarını hiç bilmiyorum...

Eskiler hakkında hiç bir bilgim yok açıkçası Showa olduklarını bilmiyordum :) Performans olarak xmax'ten sonra bana güzel geldi ama yetkili bi yorum yaparsa daha yardımcı olabilir.

Merhaba arkadaşlar. Nc 750 S DCT bakımı yaptıracam ama bilgim yok burda Honda serviside yok. 2015 model motorum DCT iki tane yağ filtresi var malumunuz. İkinci filtre ne olarak geçiyor fiyatları nedir bilgi verir misiniz?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Merhaba arkadaşlar. Nc 750 S DCT bakımı yaptıracam ama bilgim yok burda Honda serviside yok. 2015 model motorum DCT iki tane yağ filtresi var malumunuz. İkinci filtre ne olarak geçiyor fiyatları nedir bilgi verir misiniz?

2. filtre şanzıman filtresi olarak geçiyor.

ARkadaşlar zincir ve zincir dişlisi kaç km de değiştiriyorsunuz ? Bir de servisteki fiyatını biliyor musunuz ?

ARkadaşlar zincir ve zincir dişlisi kaç km de değiştiriyorsunuz ? Bir de servisteki fiyatını biliyor musunuz ?

Benim fabrika çıkışı set ile 28.000 km oldu.
23.000 km'de iken özel bir Honda servisine (eski yetkili servis) gittiğimde "Bu zincir ve dişliler 2.000 km daha götürür ya da götürmez" dedi. Yerli-yabancı ulaşabildiğim tüm kaynaklarda anlatılan eskime belirtileri benim zincir dişlide yoktu. Ne olur ne olmaz diyerek aşağıdakileri satın aldım.
https://www.wemoto.com/bikes/honda/nc_750_s/15/picture/sprocket_front_-_jt
https://www.wemoto.com/bikes/honda/nc_750_s/15/picture/sprocket_rear_-_jt
Bir de Karaköy'den Çek malı o-ringli CZ marka zincir aldım.

Taktırmak için tanıdığım ve güvendiğim başka bir ustaya gittim. "Değişime gerek yok" dedi, ben de taktırmadım. 5.000 km sonra duruma tekrar bakacağım.

Son düzenleme:

Benim zincirlerim en fazla 15K dayandı. Geçen 18K kullandığım zincirim koptu. Servise yakındım servisten değiştirdim. Zincir ve dişli seti 970TL tuttu.

Motosikleti
Benim zincirlerim en fazla 15K dayandı. Geçen 18K kullandığım zincirim koptu. Servise yakındım servisten değiştirdim. Zincir ve dişli seti 970TL tuttu.

Benim tecrübe de bu yönde, NC'ler 15.000'de zinciri bitiriyor. Daha uzun kullanabilenler çok yumuşak kullanıyor olmalılar veya sürekli yağlama yapan aparatlara sahipler. (Sürekli yağlamanın zincirin kullanım ömrünü uzattığı söyleniyor, ben tecrübe etmemiş olduğum için yorum yapamayacağım, ömrün bir miktar uzatması mantıklı duruyor çünkü sürekli yağlanan zincirde aşındırıcı kir / pas durmaz...)

Benim tecrübe de bu yönde, NC'ler 15.000'de zinciri bitiriyor. Daha uzun kullanabilenler çok yumuşak kullanıyor olmalılar veya sürekli yağlama yapan aparatlara sahipler. (Sürekli yağlamanın zincirin kullanım ömrünü uzattığı söyleniyor, ben tecrübe etmemiş olduğum için yorum yapamayacağım, ömrün bir miktar uzatması mantıklı duruyor çünkü sürekli yağlanan zincirde aşındırıcı kir / pas durmaz...)

Toplam 28 bin km'nin son 10 bin km'si otomatik yağlama ile yağlanıyor. Fakat sizin söylediğiniz km ile benim km arasında dağlar kadar fark var. NC'nin fabrika çıkışı zincir ve dişlisinin iyi olmadığını, 15-20 bin km'de değişmesi gerektiğiniz bir çok farklı kaynaktan öğrendim. Benim 28 bin km oldu, anlatılan belirtilerin hiçbiri yok. En yakın zamanda fotoğraf ve video çekip burada paylaşacağım.

Arkadaşlar Merhaba,

aşağıda resmimde görülen yerden motorumun yağ sızıntısı var ama çok az. Kadıköyde Ergin usta kapağın değişmesi gerektiğini, bununla beraber yağ ve antifrizin de değişeceğini söyledi. Kapak için hondanın malum fiyat politikası 1800Tl gibi birşey yağı suyu da girince baya pahalıya geliyor. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan ve çözen oldu mu? Kapağın altında devirdaim pompası varmış

EOL8Q9.png

EOL8Q9

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Benim zincirim de 15 bin km olduğu halde daha bir tık ayar yaptım bu sene, bu kullanımla 30 bin kullanırım gibi geliyor. yumuşak kullanırım ama otomatik yağlamanın etkisi çok büyük.

Arkadaşlar Merhaba,

aşağıda resmimde görülen yerden motorumun yağ sızıntısı var ama çok az. Kadıköyde Ergin usta kapağın değişmesi gerektiğini, bununla beraber yağ ve antifrizin de değişeceğini söyledi. Kapak için hondanın malum fiyat politikası 1800Tl gibi birşey yağı suyu da girince baya pahalıya geliyor. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan ve çözen oldu mu? Kapağın altında devirdaim pompası varmış

Kapak değişmeden sıvı conta vs ile bir çözüm bulunabilir belki, değişim ihtiyacı hissettiren şey ne kapak çatlak filan mı?

F54

700 X İLE orj zinciri 29000 de değiştirdim dişli ler de sıkıntı yoktu yani 15 17000 çok az hiç bakımsız zincir anca o kadar gider

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901

Zincirin ömrü tamamen bakımla alakalı. 15k kullanımda nail bozulur demekki doğru bakım yapılmamış. 2018 model motorumda şu anda 40k yi geçtim daha ayar yapılmadı..

Tabii ki otomatik yağlama(90-140) no yağ ile ve zinciri gazyağı yada çözücü herhangi bir şey ile temizlememek bu işin sırrı.

Bu şartlarda en az 60-80 k km gitmesini bekliyorum.

Benim de 2019 model Nc750x im var ve 1500 km de;şimdilik her 500 km de bir yağladım ama hiçbir solventle temizlemedim. Dolayısıyla sizin dediğinizden yola çıkarsak zincir temizliği yapmadan sadece yağlama yaparsak oringleri yıpratmadan zincir ömrünü uzatmış oluyoruz sanıyorum.Doğru mu anladım acaba Ahmet Bey

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Benim de 2019 model Nc750x im var ve 1500 km de;şimdilik her 500 km de bir yağladım ama hiçbir solventle temizlemedim. Dolayısıyla sizin dediğinizden yola çıkarsak zincir temizliği yapmadan sadece yağlama yaparsak oringleri yıpratmadan zincir ömrünü uzatmış oluyoruz sanıyorum.Doğru mu anladım acaba Ahmet Bey

Yağ olarak ne kullanıyorsunuz. Sprey yağlar yapışkan özelliğe sahip olduğu için toz tutarak aşınmaya sebep olur. Yağlama işini 90-140 no yağla yapın. Doğru olan budur

Motul c4 kullanıyorum.Bir önceki motorumda her 500 km de bir yağlar ve her 1000 km de gazyağı eşliğinde temizler/yağlardım.Yeni motorumda da aynı prensiple devam etmeyi planlıyorum; doğru mu yapıyorum sizce

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------

Bu arada herkese GÜNAYDINLAR:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar