YARDIM LÜTFEN .... FZ6 FAZER HATA KODU 46 UYARISI ..

Arkadaşlar merhaba motosikletin motor ışığı yanıyor ve 46 kodu veriyor yalnız bazen bu ışık yanıyor bazende yanmıyor .sayfada bu koda baktığımda

Hata Kodu : 46
Teşhiş Kodu : --
Semptom : Yakıt enjeksiyon (FI Sistemi) sisteminin mevcut gücü normal değil.

diyor ama anlayamadım ne yapmam lazım bu ne anlama geliyor .Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekürler

Enjeksiyon sisteminde bir sıkıntı var demek gayet açık değil mi? Nereye takıldınız anlayamadım. Büyük ihtimalle yaşayan var mı diye sormak istediniz :))

Enjeksiyon sisteminde bir sıkıntı var demek gayet açık değil mi? Nereye takıldınız anlayamadım. Büyük ihtimalle yaşayan var mı diye sormak istediniz :))

Hemen izah edeyim.
Bu kod ne demek istiyor enjeektörde ne gibi sıkıntı olmuş başına gelen ne yaptı. Ben bu enjektörleri söküp arabalarda olduğu gibi enjektörcüde temizletmemmi lazım. Gibi gibi

Fi sisteminin mevcut gucu normal degil,

Zengin karişim ile çalişiyor,

Yuksek ihtimal

Oksijen sensoru
Yakit pompasi
Veya
Tesisatta tikaniklik var.
Kalitesiz yakit

Arkadaşimin cbf600 nde depodan gelen hortum burkuldugu için(yakit rahat inemiyor ve hava yapiyor)benzer arizayi veriyordu,ulan ara ara,basit bir olay ama uğraşki bulasin..

Son düzenleme:
Motosikleti
BWS 100
herkes servise gidecekse forum niye var.
bu forum niye var?
"bu tarz soruların cevaplarını alabilmek" bu forumun amaçlarının arasında olduğunu düşünüyorum.

Geçen fazer ile ilgili bir konu vardı. Bir arkadaş bayağı bilgili idi. Konu sahibine de bayağı yardımcı olmuştu. Bulamadım konuyu.
Fı sistemi arızası çok genel bir arıza, üstteki arkadaşın dediği gibi her şeye bakmak gerekiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fz6 fazer Türkiye facebook gurubuna yazmanı tavsiye ederim, geçmiş olsun.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Merhaba,

Bence de forum bu tur sorular icin kullanisli bir yer olmali.
Fz6 hata kodu 46 icin muhtemel ariza nedenleri sunlarmis:

1. Aku zayif olabilir. İlk bakilacak olan sey aku, sarj edip tekrar kontrol etmek lazim.
2. Sarj sistemi sorunu olabilir. Regulator (konjektor) ya da sargı (stator) bozulmus olabilir. (Voltmetreyle kontrol edebilirsiniz. Motor calisirken aku voltaji 14V civari dogru akım veriyor ise, sorun yok demektir.

3. Benzin pompasina giren kablolar, benzin deposuyla oynandiysa yerinden cikmis olabilir.
Suradan da bilgi edinilebilir:

https://www.600riders.com/forum/garage-mechanical-help/35293-fz6-bike-problem-error-code-46-a.html

Son düzenleme:
Son durum nedir?

Arızayi hallettiniz mi?

oksijen sensörü bir sıkıntı görünmüyor.yakıt pompasnı söktüm temizliğini yaptım .ama sorun devam ediyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------

Merhaba,

Bence de forum bu tur sorular icin kullanisli bir yer olmali.
Fz6 hata kodu 46 icin muhtemel ariza nedenleri sunlarmis:

1. Aku zayif olabilir. İlk bakilacak olan sey aku, sarj edip tekrar kontrol etmek lazim.
2. Sarj sistemi sorunu olabilir. Regulator (konjektor) ya da sargı (stator) bozulmus olabilir. (Voltmetreyle kontrol edebilirsiniz. Motor calisirken aku voltaji 14V civari dogru akım veriyor ise, sorun yok demektir.

3. Benzin pompasina giren kablolar, benzin deposuyla oynandiysa yerinden cikmis olabilir.
Suradan da bilgi edinilebilir:

https://www.600riders.com/forum/garage-mechanical-help/35293-fz6-bike-problem-error-code-46-a.html

öncelikle teşekürler

bu konjektör ve statörden ne çektim .daha önce konjektör ve statörden arızalandıgında yolda kalmıştım motor hiç çalışmıyordu .şimdiki durumda motor çalışıyor hatta uzun yol dönüşümde keşandan istanbula o halde geldim.benzin pompasını temizledim..sorun aynı.servis yolu görünüyor sanırım .arkadaş servis ücretleride normal değil ki servisi aradım sadece arıza tespit ücreti 250 tl dedi.gülü seven dikenine katlanır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar