Bu kuru agirlik olayi bayagi yaniltici. Olay sadece benzin degil. Kimi kuru agirliklarda asagidakiler yok: Motor yagi, antifriz, fren ve debriyaj hidroligi, benzin.
Benim motorun benzin kapasitesi 19 litre. Oradan hesap edin. Daha 3.6 litre motor yagi, 2 litreden fazla antifriz var... ustune bir de hidrolik.
Velhasil 165 kg kuru agirlik 190'a yaklasabilir... Sacma bir deger "kuru agirlik". Hic kullanilmamasi lazim.
Lastik havasındaki nemi dahil etmişler midir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:23 ----------
Bu 3x r = Real race replica mıdır?
Bu 3 R'dan birini alırsınız bu fiyat ve benzin zamlarıyla diye bize nazire yapıyor olmasınlar!?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:31 ----------
Arkadaş vr4-s modelini örnek göstermiş ben de buna istinaden yazmistim.
Fiyat/performans denilince fiyatına göre iyi anlamı cikiyor.Bunu kabul etmiyorum,bu makinayı sadece fiyat/performans olarak iyi demek bence haksızlık oluyor.
Türkiye fiyatı rakiplerinden çok daha uygun olur orası kesin.Ama Türkiye dışında rakiplerinin çoğundan pahalı olacaktir ki zaten olmalı.
Bi de motor v4 olunca ne oluyor ? Cidden bilmiyorum,bariz bir avantajı olsa Yamaha ve Suzuki MotoGp de neden sıralı 4 kullaniyor?
V motorlar daha kısa süre ve düşük devirlerde daha avantajlı diye biliyorum.
Mesela, cruiser motorlar. Hem şehir içi pıtı pıtı, hem otoban püfür püfür..
Honda, V motor teknolojisini magna 750 cruiser serisinde kullanmış, daha sonra bu seriyi frenaj konusundaki yetersizlik ( gelen normlar yüzünden ) kaldırmış. Daha sonra VFR800'de kullandı ama giydirilmiş motorlar şehir içinde fazla hararet yapınca ülkemizde tutmadı. Vergi dilimi de etkendi tabii..
Ama, V ve L motor teknolojileri çok özel.
Suzuki'de dr, dl, sv 650 lerde kullandı bu V motor tipini ve hala da kullanıyor. TL 1000s ( 98 yılları) modellerde de L tipi kullandı ama motor gücüne dayanamayan şasi çatlamaları ve yüksek yakıt değerleri yüzünden ve kullanıcıların ( ne race ne tuoring, ara model diye tanımlamalarını okudum ) ısınamadığı modeller.
Yani, kolay değil, adamlar teknolojide seramoni yapıyorlar, biz de penceremizden izliyoruz..