Selam tvs ciler,
2011 model 70 binde mc150 motorumuz var. Bir arkadaş geldi 2010 model tvs ile kafa kafaya değiştirmeyi teklif etti. Sizce mantıklı mı?
Ben, akü, kondonsatör, lastikler, ön keçeler, buji, yağ ueni değiştirdim. Alacağım motor tamamen orijinal. Ancak benim motor en fazla 3000 eder, tvs lerin piyasası 3500 den başlıyor . devir vs verince pek bir fark kalmıyor.
Mc motor orjinalde 14.5 hp ama ben fatih.met'tten okuduğum 180 lik yaptırmayı planlıyorum. Randıman verir mi? Sırf bu yüzden değiltirmeyi planlıyorum. Keşke burada olsa da cvp yazsa.
Neredesin halkın kahramanı fatih.met
reis uzak dur, ben yaptırdım ama beceriksiz bir ustaydı ve nasıl bir yan sanayi blok taktı bilmiyorum ama sonuç itibariyle 180cc blok ve yan sanayi egzantrik zinciri taktıktan sonra motordan hep subap sesi geldi, blok arasına 3 conta koyunca ses azaldı fakat kompressyon azaldı. her şeye rağmen kuvvet artışı hissedilir derecedeydi ama o subap sesi ile kullanmaya gönül razı olmazdı.
50 km gidersin ama 150 - 250 - 350 gibi uzun yollara çıkmaya korkarsın ve yüksek devire çıkmaya da korkarsın.
fakat forumda "erman_koc" vardı, "emrah_koc" da olabilir hatırlamıyoum

o 180cc blok taktırmış ve hiç bir sıkıntı olmamış. kuvvet artmış, sanırım o orjinal 180 cc blok taktırmış ve iyi bir ustaya yaptırmış.
bana soracak olursan elindeki makinenin gücü iyidir. daha güçsüz olan apache yi alıp güçlendirmek saçma olurdu ama tabi avantajları da var.
+ motor bloğu ve şanzıman sağlam
+ tipi güzel yakışıklı
+ emsallerinden daha az yakıyor (100km 2.5 litre civarı)
+ kuvveti fena değil (4.5 saniye civarında 60 km hıza çıkıyor, ben 180 cc yaptığımda 3 kez denedim. 2 kez 4.0 saniye ve 1 kez 4.2 saniye de çıktı)
- denge sıkıntı, oturmasını bilmeyen bir artçı yada arkaya takılan bir topcase ile gaza her basmande ön taraf aşırı hafifliyor ve kazaya sebebiyet.
- yedek parçaları bana biraz pahalı gibi geldi
- titremesi benim için sorun değil ama yine de kusurlu özellik olarak geçiyor.
şimdi mc150 tipsiz bir motor değil ve güçsüz de değil. ne sorunu var? çok yakabilir ve şanzıman yada diğer mekanikler sağlam olmayabilir en azından tvs apache kadar...
benim motor 72 bin kilometrede. son zamanlarda fazla binemediğim için bir türlü 73 bin yapamadım.
dün 46 numara arka dişli siparişi verdim, orjinalde 44 ama ben serilik istediğim için 46 sipariş ettim. son hız 9 bin devirde 119 km iken bakalım kaça düşecek, son hız düşecek ve vites araları daha da kısalacak ama motor roket olacak.
ayrıca 150cc blok taktım yeniden ve egzantrik zinciri değiştirdim yan sanayi. sanırım bu yan sanayi egzantrik zinciri subap sesine neden oluyor çünkü ben 180cc blok taktırdığım günden beri hep yan sanayi egzantrik zinciri kullandım ve hep ses yaptı. 150cc blok sesi azalttı ama yine var. çinden manuel egzantrik gergi aldım oda çözüm olmadı.
durum böyle.