Kırılan metali yapıştırmak için tavsiye..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar Allah ın selameti üzerinize olsun..

Tur camı bağlantı demirini soft arazide kırdım ve yenisi gp kompozitte 60tl+kargo.
Hadi fiyatını geçtim aynısı değil gelecek ürün , tekrar delmem gerekicek camı.

Metal çok ince olduğu için kaynak eritir mi bilemedim, böyle kaya gibi sağlam yapıştırır dediğiniz bi yapıştırıcı var mı?

Serkan,iran yapiştiricisiyla bir dene,karişim oranini iyi ayarla.

Ama saglikli olacagini sanmam.

En iyisi yeni bir braket alman

Eskişehir de olsan inan ikisinide değiştir yenisini de sana yapardım, aslında çok basit birşey,o sağlam parçayı al git CNC lazer yada plazma tezgahı olan bir yerde keserler,ve daha kalın bir parçadan yaparlar bir daha kırılmaz ,sen dua et tur camı kırılmamış,el beceri nasıl bilmiyorum ama benim başıma gelseydi kendim yapardım, Kolay gelsin kardeş Eskişehir den selamlar,bir arkadaşta tel kaynak senin işini görür demiş , doğru söylemiş ,o da size çözüm olabilir

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Karton üzerine kalıp çıkartıp, 12 mm daha kalın malzemeden el testeresiyle yapılabilecek bir parça gibi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tavsiyeler için sağolun, elimde ince sac var örneğini çizdim mukavvaya , spiralle yenisini yapmayı denicem. Yarın da tel kaynak olan bi yer bulursam bi kaynak attırırım. Cnc işinden anlayan bi tanıdık yok malesef , el becerisi az buçuk var ve aleyküm selam mesut hocam 😊

tavsiyeler için sağolun, elimde ince sac var örneğini çizdim mukavvaya , spiralle yenisini yapmayı denicem. Yarın da tel kaynak olan bi yer bulursam bi kaynak attırırım. Cnc işinden anlayan bi tanıdık yok malesef , el becerisi az buçuk var ve aleyküm selam mesut hocam

Tel kaynak dedikleri gazaltı sanırım. Olmaz o iş..
Senin işi argon kaynağı çözer hocam. Ama uğraştığına,kaynağa verdiğin paraya yazık.. Ya resimle ölçülendir,yada parçayı gönder bana halledeyim. Hatta yay çeliğinden yapayım kır kırabilirsen..

yapıştırmakla neden uğraşıyorsun düz sac değilmi diğer tarafı kalıp olarak kullan aynı kalınlıkta sac dan kes olsun bitsin. Hatta yakınlarında hurdacı varsa oradan bir parça 2 mm krom sac al ikisinide krom dan kes daha şık olur hemde sağlam

Son düzenleme:

F54

plazmacı da giti 2 tane kestir yapışmayla olmaz o iş sürekli rüzgar gören gören camı tutamaz

Motosikleti
Honda CBF 250
Mantıklı olalım. Malzeme sağlam ve tek parça iken kırılmış. sen ne ile yapıştırırsan yapıştır veya kaynakla rijit ( tek parça) halinden daha sağlam olamaz. Bende diğer arkadaşlar gibi parçayı yeniden tek parça daha kalın bir malzemeden yapman taraftarıyım. Parana göre cnc de yaptırabilirsin. sanayide tornacılarda yapabilir. Yada kalıbını çıkartıp elle veya dekopaj ile keserekte yapabilirsin. Yapıştırma işi traş olur. Hemen kopar.

Tornacıda yaptırmak tanıdık değilse daha pahalıya mal olur. 60TL + kargo diyorum ben. Yapıştırmayı zaten unutun tutmaz, rüzgardan yine kırılır.

Arkadaşlara katılıyorum, yapıştırma işi sürekli titreşim alan ve okadar ince olan bir malzeme için sağlıklı olmaz.

Yine malzeme ince olduğu için kaynak önermem. Şekli şemali basit benziyor, el beceriniz de varmış. Bir sacdan kesip kenarlarını güzelce taşlayıp iki kat da sprey boya attınız mı miss gibi olur.

Hem el emeği gibisi var mıdır ya? :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
malzeme krom ise zaten kaynak yapılması çok zor, bir tornacı uğraşırsa üstüne bir lama kaynatarak halledebilir. ama bence yenisini alın.

Tamir için en uygun tig kaynağıdır.Şayet kendin imal edeceksen;Belli bir ölçüde kalın malzemeden imal etmen avantaj tabi.Malzeme 1,5mm ise yerine 2mm-3mm olabilir.1,5 yerine 5mm hatta 10mm olursa bu sefer düştüğünde kırılan cam olur

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar