Hadi geçmiş olsun.Arkadaşlar, yağ kaçağı buldum. Motorun altına eğilip baktığımda; yağ filtresinin yanında yağ süzgeci var. Orada yağ kaçağı tespit ettim. Kaçan yağ, kazan egzozun üstüne damladığı için yere düşmüyor. Yola çıkınca da egzozun üstündeki yağ yanıyor ve belli olmuyor.
Yağ eksik koyulmuş olmasın? Bilemiyorum, ben de deneme amaçlı 7100 koydum. 800ml alan motora yanlışlıkla 900ml koydum diye üzülüyordum. Geçen düz olduğunu düşündüğüm bir zeminde kontrol ettim çubuğun yarısına denk geldi. Daha 300km oldu ara sıra tek teker deniyorum aşırı zorlamadan. Eski yağı boşaltırken motoru 45 derece yatırmıştım acaba yağ olması gerekenden fazla mı boşaldı bilmiyorum. Umarım yağ eksilmemiştir çünkü 60 lira verdim![]()
Tam sentetik kullanma yarı sentetik kullan arada pek bi fark yok boşuna fazla para veriyorsun castrol 10w40 kışın yazında 15w50 kullanıyorum memnunum şuan castrol'den tavsiyede ederim
Tam sentetik kullanma yarı sentetik kullan arada pek bi fark yok boşuna fazla para veriyorsun castrol 10w40 kışın yazında 15w50 kullanıyorum memnunum şuan castrol'den tavsiyede ederim