Yağ eksiltme sorunu

Arkadaşlar motorum 15binde henüz. 13.500 KM'de 7100 yağ koymuştum. Bugün bi baktım yağ seviyesi çok altlarda neredeyse bitmiş.

Motorum enjeksiyonlu sıvı soğutmalı.

Orta devirlerde kullanıyorum, ivmelenirken devirli kullanıyorum..

12Binde kesiciye giriyor 10binde redline giriyor. Ama neredeyse hiç redline sokmuyorum motoru 8-9bin devire çıkıyorum maksimum. Stabil yolda giderken 7bin devirde falan gidiyorum.. Şu detayı da ekleyeyim. Yağ filtresi 5binden beri değişmedi bulamadığımdan. Şimdi buldum yarın gidip değiştirticem. Sizce sorun ne olabilir? motora zarar vericek tarza sürmedim hiç motoru. Sizce neden yakıyor olabilir?

Motor düz bir zeminde ve dik konumda, çalışmıyor şekilde kontrol ettin dimi

Öncelikle doğru kontrol ettiğinden emin olalım. sailor33'ün dediği gibi, motor çalışmıyorken (en az 10 dk geçmiş ya da hiç çalışmamışken) motor yan ayakta değil, düz dururken, düz bir zeminde kontrol et.

Öncelikle doğru kontrol ettiğinden emin olalım. sailor33'ün dediği gibi, motor çalışmıyorken (en az 10 dk geçmiş ya da hiç çalışmamışken) motor yan ayakta değil, düz dururken, düz bir zeminde kontrol et.

Hep kontrol ettiğim şekilde ettim. Hiç çalışmamışken edince full dolu yağ olsa bile camın 3/4 ünde görünüyordu. Ama şuan 1/4te görünüyor. yani aradaki fark 1/4 oluyordu.

Yani yağ yakma olsa. Bukadar fark ile egzozdan bariz bir şekilde duman atması lazım ve fark etmemek neredeyse imkansız olur. Bir yerden yağ sızdırıyor olabilir düşüncesi geliyor aklıma

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Hyo
Her şey olabilir

konjektör yanmış, statör bitmiş, buji piposu çatlamış, oksijen sensörü yanmış :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------

Arkadaşlar motorum 15binde henüz. 13.500 KM'de 7100 yağ koymuştum. Bugün bi baktım yağ seviyesi çok altlarda neredeyse bitmiş.

Motorum enjeksiyonlu sıvı soğutmalı.

Orta devirlerde kullanıyorum, ivmelenirken devirli kullanıyorum..

12Binde kesiciye giriyor 10binde redline giriyor. Ama neredeyse hiç redline sokmuyorum motoru 8-9bin devire çıkıyorum maksimum. Stabil yolda giderken 7bin devirde falan gidiyorum.. Şu detayı da ekleyeyim. Yağ filtresi 5binden beri değişmedi bulamadığımdan. Şimdi buldum yarın gidip değiştirticem. Sizce sorun ne olabilir? motora zarar vericek tarza sürmedim hiç motoru. Sizce neden yakıyor olabilir?

bir yerlerden kaçırmıştır, motoru inceleyin yağ yaktığını sanmıyorum, yağ tapasını sıktığınız mı? contalara falan bakın.

Diğer yağlarda bir sıkıntı yaşamamıştım. Ama 7100 çok çabuk bitti.

Her şeyden fazla güvendiğim bir ustaydı. Motopark Cengiz ustanın ellerinden koyuldu yağ

belki sadece motor için uygun değildir.. bu karşılaması gereken normlar vs. uyumsuzluk olabilir belki.. ama ilk olarak kaçak tespiti yapmaya çalışın belirgin bir kaçak var ise sabah motorun altında görürsünüz zaten.. kendini de belli eder yağ kırmızı olduğundan.. sadece akşamdan motoru park ederken altının temiz olduğundan emin olun yeter..

belki sadece motor için uygun değildir.. bu karşılaması gereken normlar vs. uyumsuzluk olabilir belki.. ama ilk olarak kaçak tespiti yapmaya çalışın belirgin bir kaçak var ise sabah motorun altında görürsünüz zaten.. kendini de belli eder yağ kırmızı olduğundan.. sadece akşamdan motoru park ederken altının temiz olduğundan emin olun yeter..

Motorun altı gayet temiz. Eve koyuyorum zaten motoru. Altında beyaz mermer var. Olsa belli olurdu.

Egzoz çıkışını bir parmakla bakalim,parmak siyah kurum olacak mı?

Üst kapakta terleme var mı?

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kullandığınız yağ Üreticinizin tavsiye ettiği tür ve vizkozitede mi? değilse uygun tip ve vizkozitede yağ kullanıp tekrar kontrol edin.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Üstad,istediğin viskoziteyi koy,hee 50grm 100 grm eksiltir ama arkadasin motoru kadarda eksiltmez.
Haklısın üstad, miktar fazla. O zaman bu kadar yağ nere gitti?
Vizkozite dedim dedi 50 gram,
Tip dedim, dedi seni mi kıram,
O zaman ya egzostdan,
Ya da bloktan atıyor yağı buram buram😜

Haklısın üstad, miktar fazla. O zaman bu kadar yağ nere gitti?
Vizkozite dedim dedi 50 gram,
Tip dedim, dedi seni mi kıram,
O zaman ya egzostdan,
Ya da bloktan atıyor yağı buram buram��

Eyy viskozite kendine gel kendine..
Sen gelmezsen kendine..
İndirirler küvete..
Takarlar huniyi ağzina..
Verirler karterin dibine..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar