Zannedersem kitapçıkta 5000 km lerden bahsediyordu tam emin değilim ama bundan önceki 4 silindir makinelerimde hep 3000 km de değişiyordum,buda 4 silindir vede devirli makine,ayrıcada eğer yalan söylemiyorlarsa bikaçtane usta o kitapçıkda yazan kilometrelere aldanma,yurtdışındaki yağlarla bizim ülkemizdeki yağ kalitesi aynı değil falan deyip benim biraz aklımı karıştırmışlardı,oyüzden ben ya 6 ay yada 3000 km de yağ değişiyorum ama en doğrusunu tabiki servis bilir yada en kötü ihtimalle kitapçığa uymak lazım.
hocam ustaların sıkıştığı zaman söylediği cümleler bunlar. sonuç olarak bizim de aldığımız yağ yurtdışında üretilen ürünler. yani oradaki yağlar farklı, yok efendim oranın iklimi farklı falan gibi yalanlara kanmayalım

tek fark şu, üreticiler belirli bölgelere göre üretim yapıyorlar.
benim motorun servis kitapçığını buldum. 7-8 farklı ülkede üretim yapıldığı yazıyor. bunların 4 tanesinde bakım aralıkları 12 bin km ve katları, diğerinde ise 6 bin km ve katları. Yani honda diyor ki, şu ülkede üretilen motorlar 12 bin km de yağ değiştirsin. sonuç olarak aynı marka model motor ancak üretim aşamasında bazı farklılıklar var demek ki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
bu arada kitapçığa tekrar baktım da, yağ değişimleri tüm ülkelerdeki üretim için 12 bin km yazıyormuş

6 bin km bakım aralıklı olan modellerde, ara bakımlarda fren hidroliği, hava filtresi gibi şeyleri kontrol edin diyormuş. sıcak ve kuru bölgelerde üretilen motorlarda normal sanırım.
Kitapçıkta şu şekilde idi.
Tayland, Malezya, Brezilya - 6k
Avrupa, Kore, Rusya, Avustralya, Yeni Zelanda - 12k