Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gelecek nesil için büyük tehlike@Haşmet, koltuk altı egsoz neden tehlike oluşturuyor, özellikle uzun yolda?
Ehm, malumunuz alt takımların yüksek sıcaklıkla arası iyi değil.
KTM super adventure'un eski modelini deneyen biri sikayet etmişti, ışıklarda ayağa kalkıp havalandırmak zorunda kaldığından bahsettiydi. Sonradan o modeli görünce anladım. Benimkinde egzosun seleye göre konumunu değiştirmişler, muhtemelen onun için sele çok ısınmıyor... İyi ki de öyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------
Anlıyorum da demek istediğim yazdığınızın çok mümkün olmadığı. Düşük devirde yüksek tork için hacim ille de gerekli. Zevkli ve pratik bir naked için de düşük devirde tork önemli.güçleri farazi olarak vermiştim gücü az olsun torku çok olsun sizi mi kıracağımBenim demek istediğim daha küçük hacimle daha az ağırlıkla yüksek cc lere benzer performans sunabilmesiydi. ufak cc motorların kıvraklık, hafiflik, vergi vs gibi avantajlarını koruyarak üst segment modellerin performansını sunan bir model bence çok daha fazla yankı uyandırırdı.
Aynı güçte 600cc ve 900cc arası tork farkı muazzam, ancak ağırlık farkı o kadar yüksek değil. O yüzden üreticiler düşük ağırlık için hacmi azaltmak yerine egzotik materyal kullanma yoluna gidiyorlar: kompozit depo, tirellis şase, magnezyum kafa gibi...
Son düzenleme: